Chocolate Saga revine la Bucureşti. Festivalul se deschide vineri, 24 octombrie, ora 12.00, la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti.
Peste 50 de ciocolatieri şi 90 de branduri autohtone, 3 branduri internationale şi peste 60 de produse conexe şi materii prime: aşa arată prima ediţie desfăşurată în locaţia Biblioteca Naţională a României.
Colţul de lectură şi actori de film dintre vizitatori, zeci de ateliere, demonstraţii din arta ciocolateriei şi lecţii de istorie - aşa arată, în cuvinte, festivalul naţional al ciocolatei care începe vineri la Bucureşti.
Timp de trei zile, pasionaţii de ciocolată, artă şi gastronomie sunt invitaţi într-o călătorie multisenzorială, unde fiecare colţ de festival spune o poveste despre rafinament, tradiţie şi inovaţie.
Descoperă istoria ciocolatei
Expoziţia va prezenta călătoria ciocolatei de la civilizaţiile aztecă şi mayaşă - unde era folosită în ritualuri şi avea semnificaţii sacre - până la momentul în care a ajuns în Europa, devenind un produs de lux al curţilor regale.
Vizitatorii vor descoperi cum ciocolata a evoluat de la un produs rezervat elitei la un produs de masă, transformându-se în deliciul universal de astăzi.
Artă în ciocolată: sculpturi unicat şi creaţii de poveste
Pentru prima dată, festivalul găzduieşte o expoziţie impresionantă de statui din ciocolată, întruchipând personalităţi şi simboluri culturale.
Maestrul ciocolatier Marinel Bejan, Rodica Bunea şi Vera Maxim, multiplu premiaţi internaţional, vor fi prezenţi la eveniment, aducând sculpturi unicat din ciocolată şi susţinând demonstraţii live cu combinaţii de arome şi tehnici spectaculoase.
Demonstraţii live cu maeştrii ciocolatieri
În fiecare oră, cei mai renumiţi maeştri ciocolatieri români vor susţine show-uri live, dezvăluind secretele pralinelor perfecte şi tehnicile din spatele celor mai fine deserturi.
Degustări profesionale şi sortimente exclusive
Publicul va putea descoperi şi degusta o selecţie variată de ciocolate artizanale, cu origini din întreaga lume:
• Ciocolată cu lapte cremoasă şi fină
• Ciocolată neagră intensă, cu note de fructe roşii sau cafea
• Combinaţii inedite cu sare de mare, ardei iute, lavandă sau vin roşu
• Sortimente bean-to-bar şi praline umplute cu creme naturale
• Praline cu şofran, fistic, tahini, trandafir sau tămâie
• Ciocolată infuzată cu ceai de hrişcă sau cu fructe liofilizate
Degustarea profesională de ciocolată bean-to-bar va fi ghidată de expertul internaţional Martin Christy, într-un Atelier de degustare profesională, unde participanţii vor învăţa cum să recunoască gustul autentic, texturile şi echilibrul perfect al unei ciocolate de top.
Ateliere creative pentru copii şi adulţi
Festivalul include şi ateliere unde vizitatorii îşi pot crea propria tabletă de ciocolată personalizată sau pot picta cu ciocolată.
Cei mici se pot bucura de ateliere de creaţie cu nisip colorat, caricaturi şi face painting - o experienţă distractivă pentru întreaga familie la inceput de vacanţă.
Premiera ediţiei: parfum de lux cu ciocolată
Ediţia a VII-a aduce, pentru prima dată, parfumuri de nişă create de parfumieri români premiaţi la nivel internaţional. Meus Art Parfumery aduce laolaltă creaţiile "gourmet” ale celor mai talentaţi creatori de parfumuri din România. Notele de ciocolată se vor combina armonios cu alte arome inedite - piele, piper, cafea sau mosc - pentru a completa tabloul simţurilor la această ediţie Chocolate Saga.
Colţ cultural şi experienţă imersivă
Pentru momentele de relaxare, participanţii pot vizita Colţul de Lectură, unde se pot bucura de o carte bună alături de o ciocolată fină.
La finalul vizitei, publicul este invitat să devină personaj principal într-un film 360° interactiv, o experienţă vizuală care încheie ziua într-o notă magică.
Opinia Cititorului