Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Încetinirea economiei germane afectează creşterea salariilor

V.V.
Internaţional /

Încetinirea economiei germane afectează creşterea salariilor

Salariile în Germania au crescut într-un ritm mai lent în primul trimestru din acest an, a anunţat Oficiul Federal de Statistică (Destatis), reflectând încetinirea celei mai mari economii europene, afectată de tensiunile comerciale globale, transmit Xinhua şi Reuters.

În primele trei luni din acest an, salariile reale au urcat cu 1,2%, comparativ cu un avans de 1,4% şi de 1,6% în precedentele două trimestre. În perioada menţionată, rata inflaţiei s-a situat la 1,4%.

"Pe fondul recentei încetiniri a creşterii economiei şi a profiturilor companiilor, creşterea salariilor a fost mai redusă în primul trimestru din acest an comparativ cu precedentele trei luni", a afirmat Thore Schlaak, expert al pieţei forţei de muncă în cadrul Institutului economic DIW din Berlin.

Conform Destatis, cele mai mari creşteri ale salariilor, de 5%, s-au înregistrat în sectoarele: imobiliar, informare şi comunicare, în timp ce în domeniul artei, al recreaţiei şi divertismentului creşterea a fost peste medie, de 4,3%.

În sectorul industrial, 3,9 milioane de angajaţi au obţinut recent creşterea salariilor cu 4% în 2018 şi în 2019, precum şi posibilitatea unui program de muncă mai flexibil.

În aprilie, Guvernul Germaniei a redus la jumătate estimarea privind avansul celei mai mari economii europene în 2019, reflectând încetinirea din ce în ce mai accentuată din industrie, care afectează exporturile.

Executivul de la Berlin se aşteaptă la o expansiune a economiei de 0,5% anul acesta. În ianuarie, autorităţile au înrăutăţit la 1% prognoza de creştere, de la un avans de 1,8% previzionat anterior.

Pentru anul viitor, Guvernul estimează o redresare a creşterii, până la 1,5%.

Germania a fost mult timp motorul economic al zonei euro, însă, la finele anului trecut, a evitat la limită intrarea în recesiune şi, pe ansamblul anului 2018, a înregistrat cel mai slab ritm de creştere din ultimii cinci ani.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS