Abonament gratuit

Încrederea în economia zonei euro s-a îmbunătăţit în iulie

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Încrederea în economia zonei euro s-a îmbunătăţit în iulie

Încrederea în economia zonei euro s-a îmbunătăţit în luna iulie, în pofida aşteptărilor care arătau un declin în urma deciziei Marii Britanii de a părăsi UE (Brexit), potrivit Comisiei Europene.

Indicele calculat de Comisia Europeană privind încrederea în economia uniunii monetare a crescut la 104,6 puncte în iulie, de la 104,4 în iunie. Analiştii anticipau un declin al indicelui până la 103,7 puncte.

Încrederea s-a îmbunătăţit atât în privinţa evoluţiei industriei, a serviciilor, comerţului retail şi construcţiilor. Singurul sector în care s-a constatat un pesimism mai mare este cel al încrederii consumatorilor.

Indicele privind climatul de afaceri din regiune a urcat la 0,39 puncte, de la 0,22, faţă de 0,17, cât arătau estimările. Totodată, indicele privind serviciile a ajuns la 11,1, de la 10,9. Analiştii preconizau un indice de 10,4 puncte.

Indicele referitor la comerţul retail a ajuns la 1,8 puncte, de la 0,8, iar cel privind sectorul construcţiilor la -16,3, de la -18,2. Indicele referitor la încredrea în sectorul industrial a crescut la -2,4, de la -2,8, peste media aşteptată: -3,4.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie