Index salarial eJobs: Peste o treime dintre angajaţii din construcţii au salarii cuprinse între 4.500 şi 7.000 de lei.

A.F.
Comunicate de presă / 23 mai

Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro

Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro

Peste 11.000 de joburi au fost postate de angajatorii din construcţii de la începutul anului şi până acum, acesta fiind al şaselea cel mai activ angajator din economie, după domenii precum retail, servicii, call center / BPO, industria alimentară şi turism. Din această listă, însă, este şi domeniul care plăteşte cel mai bine, media salarială netă în industrie fiind de 5.000 de lei pe lună, potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Nevoia de candidaţi pentru sectorul construcţiilor este mare pe tot parcursul anului, însă în sezonul cald creşte odată cu numărul proiectelor, dar şi pe fondul faptului că vedem mai mulţi muncitori care pleacă la muncă în străinătate. Este, chiar şi în afara acestui aspect, un domeniu cu o rată mare de fluctuaţie, astfel încât angajatorii au nevoie să recruteze permanent. Tocmai de aceea sunt şi printre cei care apelează cel mai des la soluţia importului de personal din Asia", spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Cu o medie salarială netă de 5.000 de lei, cei care lucrează în construcţii sunt plătiţi la un nivel similar cu angajaţii din inginerie, petrol / gaze sau crewing / casino şi peste cei din domenii precum financiar, administrativ / logistică, producţie, auto sau resurse umane. Cele mai mari medii salariale din industrie au fost înregistrate pentru poziţiile de diriginte de şantier (6.600 de lei net), inginer de instalaţii (6.000 de lei), inginer proiectant (6.000 de lei), inginer construcţii (6.000 de lei), inginer electrician (5.500 de lei), specialist achiziţii (5.200 de lei) sau proiectant de instalaţii (5.200 de lei).

Cele mai mici salarii, pe de altă parte, au reieşit din datele introduse de cei care lucrează pe următoarele poziţii: sudor (4.000 de lei), tehnician (4.000 de lei) instalator (4.100 de lei), contabil primar (4.500 de lei), reprezentant tehnic (4.500 de lei). Un muncitor în construcţii câştigă în medie 4.300 de lei, iar un lăcătuş 4.400, după cum arată datele Salario. Aceşti indicatori reprezintă medii nete, la nivel naţional, pentru toate judeţele şi nivelurile de experienţă.

"Vedem o creştere a nevoii de candidaţi care au între 2 şi 5 ani de experienţă în domeniu, însă, alături de ei, cei mai căutaţi sunt muncitorii calificaţi şi necalificaţi. Pentru a-i atrage, angajatorii nu doar că le pun la dispoziţie diverse facilităţi şi beneficii, ci sunt dispuşi să le ofere şi salarii mari doar pentru a bate palma pentru o perioadă mai lungă de timp", mai spune Roxana Drăghici.

În ceea ce priveşte aplicările, din cele 4,3 milioane de aplicări înregistrate de la începutul anului şi până acum, 350.000 au fost pentru joburile din construcţii. Este unul dintre puţinele domenii în care candidaţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani nu se află pe locul al doilea în clasamentul aplicărilor, ci abia pe locul al patrulea. Cel mai mult au aplicat cei din segmentul de vârstă 25-35 de ani, urmaţi de 36-45 de ani şi 45+. Aproape 200.000 de aplicări au venit din partea muncitorilor calificaţi şi necalificaţi.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile peste 24.000 de locuri de muncă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pe hârtie…dar în mâna, mult mai mult…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb