India ar putea majora cantitatea de zahăr exportată în sezonul 2022/2023

G.D.
Internaţional / 1 martie

India ar putea majora cantitatea de zahăr exportată în sezonul 2022/2023

India ar putea exporta cu până la un milion de tone de zahăr mai mult în sezonul 2022/2023, dacă producţia se va situa la limita superioară a actualelor previziuni, a anunţat Avantika Saraogi, un oficial al unuia dintre cei mai mari producători de zahăr şi etanol, Balrampur Chini Mills, transmite Reuters, conform Agerpres.

India este cel mai mare consumator şi producător mondial de zahăr şi al doilea mare exportator după Brazilia.

În marja unei conferinţe dedicate zahărului, Avantika Saraogi arată că actualele estimări privind producţia de zahăr a Indiei variază de la 33,5 la 34,5 milioane de tone. Până acum India a exportat în sezonul 2022/2023 doar 6,1 milioane de tone de zahăr, faţă de nivelul record de 11 milioane de tone de zahăr în sezonul precedent.

Oficialii guvernamentali şi din industrie au minimalizat perspectiva majorării exporturilor în urma unei neaşteptate scăderi a producţiei, în special în statul Maharashtra.

Totuşi, a declarat Saraogi, dacă recolta depăşeşte 34 milioane de tone de zahăr, iar Guvernul va avea în aprilie suficiente stocuri, ar putea aproba majorarea exporturilor cu până la un milion de tone.

Asociaţia fabricilor de zahăr din India (ISMA) şi-a redus estimările pentru sezonul 2022/2023 la 34 milioane de tone de zahăr.

În contrast, Saraogi susţine că Balrampur Chini Mills va anunţa o creştere de 15% a producţiei de zahăr sezonul 2022/2023, datorită recoltelor mai mari din acest an.

"Evoluţiile nu sunt favorabile la nivelul întregii ţări, dar pentru compania mea situaţia este foarte bună", a adăugat Saraogi.

Recent, India a anunţat că a extins restricţiile la exporturile de zahăr până în octombrie 2023, pentru a ţine sub control creşterea preţurilor pe plan intern.

În mai 2022, ţara din sudul Asiei a impus restricţii la exporturile de zahăr, pentru prima dată în ultimii şase ani, plafonând exporturile din acest sezon la zece milioane de tone, după ce un volum record a fost vândut pe piaţa globală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro