Indicele major al Bursei din Frankfurt, la nivel record

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 martie

Indicele major al Bursei din Frankfurt, la nivel record

English Version

Indicele principal al Bursei de Valori din Frankfurt, DAX, a depăşit pe parcursul zilei de ieri, pentru prima dată, pragul de 18.000 de puncte, după un avans constant în ultimele zile, înregistrat în pofida dificultăţilor cu care se confruntă economia germană.

La deschiderea şedinţei bursiere de ieri, indicele DAX, care include primele 40 de companii germane după capitalizarea bursieră, a atins nivelul de 18.000,42 de puncte. Cele mai multe companii incluse în DAX au operaţiuni semnificative în afara ţării, în special în Statele Unite, şi sunt mai puţin dependente de piaţa germană, conform dw.com. Printre companiile recunoscute la nivel global incluse în DAX se numără Volkswagen, Bayer, BMW şi Adidas.

Oficiul Federal de Statistică de la Berlin (Destatis) a anunţat că Produsul Intern Brut (PIB) al Germaniei a scăzut cu 0,3% în ultimul trimestru din 2023. Cu toate acestea, în ianuarie 2024, cea mai mare economie a Europei a înregistrat un avans, companiile germane beneficiind de o creştere cu 6,3% a valoarii mărfurilor exportate.

Menţionăm că pieţele bursiere sunt susţinute de cifrele privind dinamica economiei SUA şi de optimismul investitorilor referitor la evoluţia inteligenţei artificiale (AI). O influenţă au şi datele care arată o scădere mai rapidă a inflaţiei în zona euro, ceea ce alimentează perspectivele ca BCE să înceapă mai curând reducerea dobânzilor.

Indicele DAX al pieţei din Frankfurt atingea 17.962,97 puncte la ora locală 16.48, nivel cu 0,01% mai mic faţă de cel de la închiderea zilei anterioare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. deflat pe gold e tot in slump!

    s c c r e t 

    Semn clar ca "Europa e in recesiune" fara petrol si gaz mujic:-)

    Datorita propunerii de finantare a unei Cote Parti a pensiei prin intermediul pietei de Capital a ajutat la acest Salt peste pragul psihologic, totusi contextul supravegherii pietei de capital privit prin Prisma unei reacti complet eronate la scandalul Wirecard VA duce la o contrapondere pe masura ce adevaratele Motive ies la suprafata.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb