Abonament gratuit

Industria turismului din Sri Lanka este afectată puternic de atentatele de acum două săptămâni

I.V.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Industria turismului din Sri Lanka, evaluată la 4,4 miliarde de dolari, trece printr-un val de anulări ale rezervărilor, turiştii renunţând la soarele şi nisipul insulei din Oceanul Indian după mai multe atacuri sinucigaşe cu bombă care au ucis peste 250 de oameni în urmă cu două săptămâni, transmite Reuters.

Teroriştii au atacat biserici şi hoteluri de lux în ziua de Paşte, ucigând credincioşi şi turişti. Organizaţia Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacuri.

Turismul, care reprezintă 5% din Produsul Intern Brut al economiei ţării, are de suferit, turişti din întreaga lume anulând rezervările pentru călătoriile cu avionul şi cazare, de teama unor noi atacuri.

"Este o lovitură puternică dată economiei şi industriei turismului. Pentru ca economia să se dezvolte, este important ca turismul să revină acolo unde se afla înainte de atacuri", a afirmat preşedintele Sri Lankăi, Maithripala Sirisena, într-un interviu acordat sâmbătă.

Rezervările nete la hoteluri au scăzut în medie cu 186% în săptămâna de după atacuri, comparativ cu aceeaşi perioadă a naului trecut, potrivit datelor firmei de consultanţă ForwardKeys. Un declin de peste 100% arată că numărul anulărilor a depăşit numărul rezervărilor.

Până sâmbătă, rata anulărilor la hoteluri a atins o medie de 70%, cel mai mare impact fiind în capitala Colombo, a declarat preşedintele Biroului pentru Turism din Sri Lanka, Kishu Gomes.

Unele companii aeriene au redus frecvenţa zborurilor. Gradul de ocupare a fost mult mai scăzut. Este un factor îngrijorător", a spus Gomes.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Stiti cum a rezolvat armata iordaniana un atentat terorist in care niste extremisti islamisti au deturnat un avion al Air Iordania si l-au aterizat fortat pe undeva printr-un aeroport din Africa? Au trimis fortele speciale peste ei, au eliberat ostaticii si au capturat teroristii, i-au asezat in scaune si au filmat cum le-au taiat gaturile... au difuzat imaginile acolo unde trebuie si de atunci nu au mai avut nicio problema...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS