Abonament gratuit

Înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară a trecut de Camera Deputaţilor

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară a trecut de Camera Deputaţilor

Dan Radu Ruşanu, tot mai aproape de funcţia "supremă" în Autoritate  

Mircea Ursache, favorit pentru un post de vicepreşedinte

Camera Deputaţilor a adoptat ieri Ordonanţa de urgenţă 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Noua Autoritate va prelua supravegherea pieţei de capital, a asigurărilor şi a pensiilor private, de la CNVM, CSA şi CSSPP.

Anterior, Comisia de Buget din Camera Deputaţilor a adăugat încă doi membri în comisia de conducere, alături de cei 15 prevăzuţi iniţial.

Deputaţii au decis ca Autoritatea să aibă un preşedinte, un prim vice-preşedinte şi trei vicepreşedinţi.

Dan Radu Ruşanu, preşedintele Comisiei pentru Buget Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, este dat ca cert că va prelua funcţia de preşedinte ASF, în timp ce Mircea Ursache, fost preşedinte AVAS, se pare că va prelua unul din posturile de vicepreşedinte, potrivit unor surse politice.

Ziarul BURSA a relatat, în ediţia din 12 decembrie 2012, că PNL îl preferă la şefia ASF pe Dan Radu Ruşanu, vicepreşedinte PNL.

Reprezentanţii PDL au criticat aceas-tă ordonanţă. Deputatul Andreea Paul a spus că prin prevederile acesteia se politizează numirile în Autoritate. În plus, doamna Paul susţine că supravegherea bancară ar fi trebui să fie inclusă în aceeaşi autoritate cu cele trei pieţe financiare.

Dacă era de aşteptat ca PDL să nu vadă cu ochi buni noua organizare a supravegherii pieţelor financiare (în prezent, conducerea CNVM este asigurată de Carmen Negoiţă, susţinută de PDL), noua Autoritate a creat zâzanie chiar şi în USL. Se pare că PNL-iştii nu au acceptat să cedeze şi postul de preşedinte ASF, după ce PSD-iştii au primit funcţii cheie, în actuala guvernare.

Ordonanţa urmează să fie dezbătută şi la Senat, Camera Deputaţilor fiind prima cameră sesizată.

ASF trebuie înfiinţată până pe 15 aprilie, potrivit amendamentelor aduse de deputaţi.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Rusanu-i bun. Se pricepe la manipulat actiuni ca nimeni altul. Luati-l si pe verestoi si-ti rezolvat autoritatea!

    1. Ar trebui ca toti cei din autoritate sa dea declaratii ca nu au colaborat cu securitatea si ca nu au fost activisti PCR.

    Hotul hotilor. Huooooo!

    alti profesionisti care sa nu fie inregimentati politic nu s-au gasit?!

    de ce tot cei care traiesc pe seama bugetului de stat(in cazul de fata parlamentar) trebuie sa ocupe si functii gras platite? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie