INSOLVENTA HIDROELECTRICAHidroelectrica, datoare cu 200 milioane euro la bănci

ADELINA DABU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 iunie 2012

Hidroelectrica, datoare cu 200 milioane euro la bănci

Hidroelectrica are în derulare credite de peste două miliarde lei (450 milioane euro), din care aproximativ 200 milioane euro sunt la bănci din ţara noastră. Printre creditori se numără Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania (BT), RBS, CEC Bank şi Alpha Bank România, potrivit informaţiilor din presă. Compania mai are datorii şi către Administraţia Naţională "Apele Române", Termocentrala Rovinari şi Nuclearelectrica.

"Băncile de la care Hidroelectrica a obţinut credite nu au de încasat restanţe la creditele acordate şi această situaţie nu se va schimba. Hidroelectrica nu va ajunge într-o situaţie mai grea din punctul de vedere al rambursării creditelor, nu-şi propune să restructureze portofoliul de credite, îşi propune să menţină cel puţin la nivelul actual de calitate relaţia cu băncile creditoare", a declarat Remus Vulpescu, membru în Consiliul de Adminis-traţie (CA) al Hidroelectrica. Contactaţi de ziarul "BURSA", reprezentanţii băncilor au refuzat să comenteze informaţiile.

Gheorghe Piperea: "Creditele care nu sunt păgubitoare se derulează în continuare"

"În mod normal, în cazul intrării în insolvenţă, creditele care sunt păgubitoare pentru companie se vor opri, iar celelalte ar trebui să se deruleze conform calendarului", ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Domnia sa ne-a precizat că, pe termen scurt, Adunarea Generală a Acţionarilor va desemna un administrator judiciar, iar pe termen lung, în aproximativ un an, se va face un plan de organizare.

"Desigur, este posibil ca unele bănci să ceară executarea garanţiilor, inclusiv a celor de stat, unde acestea există", potivit domnului Piperea.

Cristian Ionescu, Coface: "Creditorii vor face toţi paşii necesari pentru recuperarea creanţelor"

"Pentru recuperarea creanţelor, băncile vor face toţi paşii necesari, inclusiv solicitarea garanţiilor, în funcţie de situaţia fiecărui creditor în parte", ne-a declarat Cristian Ionescu, şeful Coface România. Domnia sa ne-a mai precizat că, din punct de vedere legal, în cazul existenţei unui plan de organizare, creditorii vor trebui să aştepte propunerea unui plan de plăţi din partea companiei, asupra căruia să se pună cu toţii de acord.

În 2011, Hidroelectrica a luat un împrumut de 110 milioane euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), des-tinat lucrărilor de modernizare şi retehnologizare a hidrocentralei "Dimitrie Leonida".

Creditul urma să acopere aproximativ 80% din costuri, diferenţa până la 138 milioane euro (costul total al retehnologizării) fiind asigurată din surse proprii de către Hidroelectrica.

"Creditul acordat de BERD confirmă forţa companiei româneşti", declara, în 2011, Constantin Trihenea, directorul general al Hidroelectrica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro