Abonament gratuit

Intesa Sanpaolo nu vede oportunităţi de fuziuni în Europa, anul acesta

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Intesa Sanpaolo nu vede oportunităţi de fuziuni în Europa, anul acesta

Banca italiană Intesa Sanpaolo SpA nu vede vreo oportunitate de fuziune sau achiziţie în Europa, în 2020, potrivit directorului executiv al instituţiei financiare, Carlo Messina, citat de Reuters.

"Cred că procesul de consolidare a sectorului bancar european va dura mult", a spus Carlo Messina, adăugând că reglementările europene în materie fac mai dificilă realizarea sinergiilor necesare unei fuziuni de succes.

Autorităţile de reglementare bancară din Europa au indicat că vor vedea în mod favorabil fuziunile transfrontaliere, dar Messina susţine că orice asemenea tranzacţie poate dura.

Amintim că, la finele lui 2019, Intesa Sanpaolo a decis să cumpere deţinerea majoritară de la compania de asigurări de sănătate Rbm Assicurazione Salute, plătind în schimb 300 de milioane de euro. Intesa îşi creşte prezenţa pe segmentul asigurărilor ca să-şi impulsioneze profiturile într-un moment în care dobânzile negative fac creditarea neprofitabilă.

În trimestrul al treilea din 2019, Intesa Sanpaolo şi-a majorat cu 25% profitul net, la 1,04 miliarde de euro, în baza câştigurilor din tranzacţii şi a comisioanelor. Analiştii aşteptau mai puţin: 949 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie