Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Intesa Sanpaolo va delista UBI Banca

V.R.
Ziarul BURSA #Miscellanea /

CEO-ul UBI a demisionat ieri

Intesa Sanpaolo SpA, a doua mare bancă din Italia, a finalizat, la sfârşitul lunii iulie, preluarea Unione di Banche Italiane SpA (UBI Banca), având în proprietate 90,2% din acţiunile acesteia. În urma tranzacţiei, părţile creează a şaptea mare bancă din zona euro, iar Intesa are în plan să delisteze UBI Banca, respectiv să o integreze în grup, astfel încât să maximizeze economiile şi să realizeze ţinta de sinergii de 700 de milioane de euro prevăzută pentru 2024, potrivit Reuters.

UBI Banca a raportat, ieri, creşterea cu 82% a profitului său net în trimestrul al doilea din 2020, în baza unor câştiguri speciale.

Profitul net al UBI Banca a fost de 90,7 milioane de euro în perioada aprilie-iunie 2020, faţă de 50 de milioane de euro în acelaşi interval din 2019. În primele şase luni din anul curent, profitul UBI a atins 184,3 milioane de euro, în creştere cu 38,1% faţă de semestrul întâi din 2019.

Venitul operaţional al instituţiei de credit a scăzut cu 3,5% în trimestrul al doilea, în ritm anual, la 882 de milioane de euro. În primele şase luni din 2020, acest venit s-a redus cu 1,8%, la 1,79 miliarde de euro.

UBI Banca şi-a constituit provizioane de 180,8 milioane de euro în trimestrul al doilea, faţă de 155,6 milioane de euro în primul trimestru din anul curent.

Înainte să accepte oferta Intesa, UBI Banca anunţase un plan care prevedea concedierea a 2.030 de angajaţi şi închiderea unui număr de 175 de sucursale până în 2022. Directorul executiv al UBI, Victor Massiah, spunea atunci că ar putea lua în considerare oportunităţile de fuziuni şi se aştepta la extinderea consolidării în industria bancară.

Ieri, Victor Massiah a anunţat că a demisionat cu efect imediat în urma preluării băncii de către Intesa Sanpaolo. Domnia sa a părăsit banca ieri seara. UBI a informat că board-ul a acceptat decizia lui Massiah în contextul "schimbării radicale" a structurii acţionariatului băncii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie