Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

ÎNTRE 22 ŞI 26 IUNIEFP şi-a răscumpărat acţiuni de aproape 5,78 milioane lei, de la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

FP şi-a răscumpărat acţiuni de aproape 5,78 milioane lei, de la BVB

Fondul prelungeşte facilitatea de credit încheiată cu BRD, pentru încă doi ani

Fondul Proprietatea (FP) şi-a răs­cumpărat, între 22 şi 26 iunie, circa 4,646 milioane de acţiuni proprii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), la preţuri medii ponderate situate între 1,228 lei/titlu şi 1,252 lei/titlu, echivalentul unei sume de circa 5,778 milioane de lei, se arată într-un raport al emitentului remis, ieri, operatorului pieţei noastre de capital.

Tot în aceeaşi perioadă, Fondul şi-a răscumpărat 22.437 de Certificate Globale de Depozit (GDR-uri) tranzacţionate la bursa de la Londra, echivalentul a circa 1,121 milioane de acţiuni FP, în valoare de 0,319 milioane de dolari, echivalentul a aproximativ 1,375 milioane de lei, în funcţie de cursul de schimb al Băncii Naţionale a României (BNR), potrivit notificării emitentului.

Tranzacţiile fac parte din cel de-al unsprezecelea program de răscumpărare de acţiuni FP, ce vizează achiziţia a cel mult 800 milioane de titluri proprii (atât acţiuni tranzacţionate la BVB cât şi GDR-uri la Londra), în acest an, achiziţiile la bursa noastră fiind realizate la preţuri situate între 0,2 lei şi 2 lei.

Pe parcursul acestui an, FP şi răscumpărat aproape 257,785 milioane de acţiuni listate la BVB şi 1,888 milioane de GDR-uri (reprezentând 94,423 milioane de acţiuni).

Programele de răscumpărări realizate de Fondul Proprietatea au drept scop creşterea preţului acţiunii FP pentru reducerea discount-ul dintre cotaţie şi Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) care, faţă de ultimul preţ de săptămâna trecută a acţiunilor la BVB, de 1,255 lei, se situa la circa 20%, peste obiectivul de 15% avut de Franklin Templeton Investment Mana­gement, administratorul fondului de investiţii.

Totodată, Franklin Templeton a anunţat că ieri Fondul a decis prelungirea facilităţii de credit existente  ("Facilitatea de Credit") încheiate cu BRD - Groupe Societe Generale (BRD), pentru încă doi ani.

"Scopul Facilităţii de Credit este unul general corporativ şi operaţional şi va avea o nouă valoare maximă angajantă de 45 milioane de lei. Fondul poate accesa, condiţionat de acordul Băncii şi în conformitate cu prevederile Facilităţii de Credit, finanţări suplimentare, în plus faţă de suma angajantă descrisă mai sus, fără a putea depăşi însă, pe durata Facilităţii de Credit, o suma agregată totală de 100 milioane de lei", menţionează FP

După primele trei luni ale acestui an, Fondul Proprietatea a raportat o pierdere de circa 1,95 miliarde lei, ca efect al reevaluării participaţiilor din portofoliu, în contextul impactului pandemiei de Covid-19.

Săptămâna trecută, acţiunile FP s-au apreciat cu 1,21%, iar la ultimul preţ de tranzacţionare de vineri, valoarea de piaţă a fondului închis de investiţii la Bursa de Valori Bucureşti se ridica la 9,55 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. L a ce folosesc cumpararea propriilor actiuni ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

21 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8583
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5057
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2937
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.7976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie