Întrevedere între primarii Chişinăului şi Alba Iuliei

F. A.
Politică / 27 martie 2012

Întrevedere între primarii Chişinăului şi Alba Iuliei

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a primit astăzi vizita unei delegaţii a municipiului Alba Iulia, în frunte cu primarul Mircea Hava, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei. Din componenţa delegaţiei mai face parte şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ioan Dumitrel.

Discuţiile din cadrul întâlnirii au vizat aprofundarea relaţiilor dintre cele două oraşe înfrăţite şi realizarea unor proiecte comune. Dorin Chirtoacă a salutat prezenţa în capitala Republicii Moldova a unei delegaţii atât de reprezentantive a municipiului Alba Iulia. "Relaţiile dintre Chişinău şi Alba Iulia au început acum mai bine de 20 de ani şi au fost într-o continuă dezvoltare. În rezultat, anul trecut între cele două oraşe a fost semnat Acordul de înfrăţire. Experienţa autorităţilor locale din Alba Iulia, pe diferite domenii, este foarte importantă pentru Chişinău, în special în ce priveşte restabilirea imobilelor ce constituie monumente de arhitectură", a spus primarul de Chişinău.

În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă şi-a exprimat mulţumirea faţă de intenţia unui grup de oameni de afaceri din Alba Iulia de a dona oraşului Chişinău documentaţia tehnică, adică proiectul de execuţie, pentru restaurarea edificiului Liceului român-francez "Gheorghe Asachi" din capitala Republicii Moldova. Valoarea documentaţiei tehnice reprezintă 10 la suă din valoarea totală a proiectului.

La rândul său, primarul municipiului Alba Iulia la fel s-a referit la relaţiile dintre cele două oraşe. "De fiecare dată când venim la Chişinău şi mergem pe bd. Alba Iulia, trăim aceleaşi sentimente de parcă am fi acasă. Legătură noastră e una de suflet. Tocmai de asta vom continua să susţinem proiectele începute la Chişinău. În acelaşi timp, după semnarea Acordului de înfrăţire, relaţia dintre oraşele Chişinău şi Alba Iulia au trecut la o nouă etapă de dezvoltare. Suntem deschişi să împărtăşim toată experienţa noastră Chişinăului, inclusiv pe absorbţia de fonduri europene", a subliniat Mircea Hava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5502
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.5444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro