Investiţie de 200.000 euro într-un business de educaţie antreprenorială

Comunicate de presă / 15 octombrie

Investiţie de 200.000 euro într-un business de educaţie antreprenorială

Educarea şi încurajarea abilităţilor antreprenoriale de la vârste fragede a devenit o componentă esenţială în pregătirea copiilor pentru viaţa de adult şi dezvoltarea societăţii. După 18 ani în gestionarea insolvenţelor companiilor româneşti, Nicoleta Munteanu, fondator şi acţionar principal Euroinsol, a lansat în 2020 Kids in Business, un proiect de educaţie antreprenorială care, anul acesta, a fost accesat până în prezent de peste 1500 de elevi de ciclu primar din şcoli private şi de stat, conform unui comunicat remis redacţiei.

Înfiinţat ca un proiect de suflet în 2012, Kids in Business a devenit efectiv business în 2020, după semnarea PACT - "Pactului pentru educaţie antreprenorială" de către Ministerul Educaţiei, CONAF şi FPPG. Investiţia iniţială este de aproximativ 200.000 de euro, sumă alocată pentru dezvoltarea programelor de educaţie antreprenorială, organizarea de târguri dedicate micilor antreprenori, manuale de educaţie antreprenorială interactive, aplicaţii şi jocuri de educaţie antreprenorială, dar şi pentru crearea primului hub de educaţie antreprenorială pentru copii, localizat în sectorul 2 al capitalei.

"Nu putem vorbi despre o societate prosperă dacă nu avem antreprenori de succes, iar experienţa în domeniul insolvenţei m-a ajutat să înteleg cât de importantă este deprinderea unor aptitudini specifice afacerilor încă de la vârste mici. În prezent, sistemul educaţional românesc pune mai degrabă accentul pe memorarea unor noţiuni în loc să stimuleze gândirea critică şi potenţialul elevilor, iar rezultatele sunt surprinse la testele PISA, unde avem printre cele mai slabe rezultate. Conceptul Kids in Business este menit să dezvolte celor mici spiritul de iniţiativă, curiozitatea de a cerceta şi descoperi şi, totodată să-i înveţe că orice eşec este o lecţie şi o oportunitate de creştere. Astfel, ei pot deveni liderii lumii de azi şi de mâine şi pot dezvolta afaceri veritabile. Antreprenorii implicaţi voluntar sunt punctul forte al programului, deoarece aceştia conectează sistemul de învăţământ cu economia reală şi sunt adevărate surse de inspiraţie pentru copii. Estimez ca investiţia totală în implementarea programului va fi recuperată până în 2023, ţinând cont de interesul crescut de care ne-am bucurat anul acesta", spune Nicoleta Munteanu, fondatoarea programului Kids in Business.

Kids in Business se adresează atât copiilor care vor să urmeze cursuri individuale, şcolilor care vor să introducă cursurile de educaţie antreprenorială în curricula opţională, dar şi corporaţiilor mari care investesc în proiecte cu caracter social. Programul îşi propune să dezvolte spiritul de iniţiativă şi antreprenorial în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 6-14 ani, printr-o serie de ateliere hibrid şi nu numai, susţinute de antreprenori de succes din România.

În cadrul atelierelor, mentorii îi iniţiază pe copii într-o manieră non-formală, interactivă, în concepte de afaceri precum ce înseamnă un buget, cum se înfiinţează o mini-companie virtuală, cum se realizează un plan de afaceri, o strategie de marketing, precum şi importanţa echilibrului, filantropiei şi a networking-ului. De la începutul acestui an, mai multe şcoli de stat şi private din oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj şi Chişinău au integrat programele de iniţiere în educaţie antreprenorială Kids in Business în cadrul proiectelor precum "Şcoala Altfel" sau "Summer School", la care au participat în total peste 1500 de elevi de ciclu primar.

Ulterior, copiii au avut posibilitatea să-şi pună ideile în practică într-un mediu de afaceri real, prin participarea la primul târg naţional Kids in Business, care a avut loc la Neptun, unde au învăţat să vândă produse create de ei, să comercializeze anumite bunuri sau să presteze diverse servicii, urmând propriul plan de afaceri.

La sfârşitul programului, copiii primesc recunoaşterea ca antreprenor. Certificatul de absolvire al programului KIB atestă însuşirea competenţelor de bază precum creativitatea, luarea iniţiativei, rezolvarea problemelor, evaluarea riscurilor, capacitatea de a gestiona un proiect şi de a obţine rezultate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro