Abonament gratuit

Investitorii, de acord cu fondul pe care îl va înfiinţa Guvernul

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Asociaţia de Investiţii Private şi Capital de Risc din Sud-Estul Europei (SEEPEA) salută decizia Guvernului României de a constitui Fondul Român pentru Investiţii ca fond suveran de dezvoltare şi investiţii, potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres.

"Sperăm ca acesta (n.r. - Fondul Român pentru Investiţii) să devină un catalizator important pentru dezvoltarea industriei de private equity (fonduri de investiţii închise cu strategii de achiziţie, de creştere sau mezzanine) şi capital de risc din România. Este încă un pas extrem de important în continuarea celor parcurşi prin adoptarea legislaţiei privind fondurile de investiţii alternative, ce va permite infuzii de capital românesc în economia reală, capital esenţial în acest context socio-economic dificil la nivel mondial", spun reprezentanţii asociaţiei.

Ei afirmă că astfel, atât statul, cât şi fondurile de pensii private, vor putea contribui direct şi decisiv în proiectul de dezvoltare economică a României, alături de instituţii financiare internaţionale şi investitori instituţionali străini, iar fondurile de investiţii care se vor putea înfiinţa prin aceste co-participaţii vor constitui acea clasă de investitori pe termen lung în economia românească ce vor asigura fluxurile investiţionale şi strategiile de dezvoltare necesare emancipării economice a ţării şi creşterii competitivităţii sale.

"Este bine cunoscut rolul jucat de fondurile de investiţii închise şi de cele de capital de risc în dezvoltarea unor sectoare importante pentru economie şi societate, în dezvoltarea antreprenoriatului şi promovarea bunelor practici în conducerea afacerilor, aceste entităţi demonstrând în timp o contribuţie importantă în dezvoltarea economică, progresul tehnologic, promovarea inovaţiei, apariţia unor campioni locali în economie şi, nu în ultimul rând, crearea şi menţinerea unui număr semnificativ de locuri de muncă cu impact direct asupra bugetelor de sănătate şi asigurări sociale", se menţionează în comunicat.

SEEPEA acţionează încă din anul 2005 în scopul promovării unei pieţe eficiente a investiţiilor private şi a capitalului de risc în beneficiul antreprenorilor, investitorilor şi economiei în ansamblu şi ne exprimăm disponibilitatea de a colabora cu Fondul Român pentru Investiţii în scopul identificării modalităţilor optime de implementare a legislaţiei nou promovate, astfel încât rezultatele acestei iniţiative benefice să fie pe măsura nevoilor societăţii româneşti. Conform Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică prezentat de Guvern în 1 iulie, Fondul Român pentru Investiţii va fi capitalizat iniţial cu 300 milioane euro şi există posibilitatea să fie cotat la bursă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Fondul Român pentru Investiţii sună a Caritas!!!!! A fost propus dupa mintea lui Stoica???

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie