ZIARUL BURSA

07 iulie 2020
Ediţia din 14.06.2024
O bilă albă pentru Facebook

O bilă albă pentru Facebook

Cătălin AvramescuEditorial / 7 iulie 2020

Cătălin Avramescu

Rar am de spus ceva bun despre Facebook. Compania face bani urmărind, sistematic, comunicaţiile noastre. Măcar dacă ar oferi, contra cost, o modalitate de a fi scutit de această intruziune extraordinară în viaţa privată. Tolerează un limbaj abuziv din partea unor utilizatori. Iar în ultima vreme am observat că pe lista mea de "prieteni" apar persoane al căror profil pot jura că nu l-am văzut vreodată. (Eu îi verific pe aceia pe care îi adaug, să nu mă trezesc cu tot felul de ciudaţi). Suspectez că e un mod de a spori traficul pe reţea.

Este posibil un al doilea V pe pieţele de capital?

OPINII Este posibil un al doilea V pe pieţele de capital?

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 7 iulie 2020

Au apărut scenarii privind un al doilea val al scăderilor pe burse care să deseneze o traiectorie asemănătoare cu ce s-a întâmplat în această primăvară cu principalii indici. În intervalul februarie-iunie, pieţele au scăzut initial cu 30-35%, pentru a recupera apoi 90% din corecţii sau chiar peste. Nu cred că se poate întâmpla aşa ceva, nu văd un al doilea V pe pieţele de capital sau, în orice caz, nu unul la fel de ascuţit.

Scandalul Unifarm, mărul discordiei între PSD şi PNL

ORA ACUZAŢIILOR Scandalul Unifarm, mărul discordiei între PSD şi PNL

George MarinescuPolitică / 7 iulie 2020

Mult zgomot, pentru nimic. Aşa poate fi caracterizată, dezbaterea de ieri, din plenul Camerei Deputaţilor, la Ora Guvernului, despre achiziţiile făcute în perioada pandemiei şi despre cazul Unifarm care este instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie care susţin că directorul companiei de stat ar fi solicitat o şpagă de 760.000 euro.

Numărul companiilor chineze listate în lume a crescut

ÎN PRIMUL SEMESTRU, FAŢĂ DE FINELE LUI 2019 Numărul companiilor chineze listate în lume a crescut

A.V.Internaţional / 7 iulie 2020

Peste 7.400 de societăţi din China - prezente pe pieţele globale, la finele lunii iunie 2020, cu o capitalizare de piaţă totală de 15,9 trilioane de dolari 

China avea, la data de 30 iunie din acest an, 7.425 de companii listate la 15 burse din lume, inclusiv la cele din Shanghai, Shenzhen, Hong Kong şi New York, cu o capitalizare de piaţă totală de 112,31 trilioane de yuani (15,9 trilioane de dolari), în creştere cu 6,24% faţă de finele lui 2019, potrivit unui clasament realizat de Wind Info, preluat de China Daily.

Aproape jumătate din companii se aşteaptă la scăderi ale veniturilor, în acest an

SONDAJ AMCHAM: Aproape jumătate din companii se aşteaptă la scăderi ale veniturilor, în acest an

A.I.Macroeconomie / 7 iulie 2020

"În contextul redresării economice post-pandemie, calitatea ţării noastre de membru UE devine de departe cel mai apreciat avantaj competitiv", susţine Amcham  

Ionuţ Simion: "Poziţia României în UE are potenţialul de a capitaliza oportunitatea de a pune ţara noastră pe lista destinaţiilor pentru relocarea facilităţilor de producţie"

Aproximativ 81% dintre companii se vor baza pe fondurile proprii pentru finanţare în acest an şi ulterior; doar 3% se gândesc să apeleze la piaţa de capital

Sectorul privat are aşteptări rezervate privind evoluţia afacerilor în acest an, ca urmare atât a condiţiilor de piaţă şi politicilor economice interne dar şi a incertitudinii privind evoluţia pandemiei de Covid-19 şi impactului asupra economiilor la nivel global, relevă rezultatele sondajului privind calitatea climatului investiţional din ţara noastră, ediţia 2020, realizat de AmCham România.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Scăderi pe linie pentru indici

BVB Scăderi pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 7 iulie 2020

Lichiditate sub media anului  

Debut de săptămână negativ la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), toţi indicii pieţei noastre de capital încheind sesiunea de tranzacţionare de ieri în scădere.

MACRO NEWSLETTER 7 Iulie 2020

MACRO NEWSLETTER 7 Iulie 2020

Macroeconomie / 7 iulie 2020

Comenzile industriale noi din SUA au crescut sub aşteptări în luna mai 2020, cu o rată lunară de 8%, după o scădere de 13,5% în luna precedentă, iar declinul anual s-a temperat până la 15,8%, de la 22,7% în luna anterioară.

Dependenţi de importurile alimentare

I.Ghe.Companii / 7 iulie 2020

Valoarea importurilor de produse lactate, ouă şi miere a totalizat 174,98 milioane de euro, în primul trimestru din acest an, în creştere cu 25% faţă de perioada similară a anului trecut, când a ajuns la 140,1 milioane de euro, potrivit balanţei...

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1441
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8891
Gram de aur (XAU)Gram de aur342.8803

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo