Investitorii, din nou încrezători în Bursa din Hong Kong

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 februarie 2023

Sursa foto: www.hkexgroup.com

Sursa foto: www.hkexgroup.com

90 de companii noi s-au alăturat pieţei din Hong Kong, anul trecut, strângând peste 13 miliarde de dolari SUA

Operatorul bursier Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEX) a rămas unul dintre principalele locuri de atragere de capital din lume pe tot parcursul anului 2022, sentimentul pozitiv revenind pe piaţa IPO în a doua jumătate a anului trecut, potrivit directorului executiv al HKEX, Nicolas Aguzin, citat de agenţia Xinhua.

Aguzin a declarat săptămâna trecută, odată cu publicarea rezultatelor finale ale HKEX pe 2022, că un total de 90 de companii noi s-au alăturat cu succes pe pieţei din Hong Kong, anul trecut, strângând 104,6 miliarde de dolari HK (aproximativ 13,33 miliarde de dolari SUA), iar 65% din această sumă a fost atrasă de firme din noua economie. Conform sursei, piaţa din Hong Kong s-a plasat, în 2022, în topul primelor patru burse la nivel global, în baza sumelor atrase.

Potrivit HKEX, operatorul bursier a înregistrat venituri totale de 18,456 miliarde de dolari HK în 2022, cu 12% mai puţin decât cifra record din 2021. Veniturile din afacerile de bază au scăzut cu 9%, din cauza comisioanelor reduse de tranzacţionare şi compensare, respectiv a celor percepute pentru depozite şi listare, care au fost parţial compensate de creşterea veniturilor nete din tranzacţiile în marjă şi de comisioanele mai mari de pe piaţa instrumentelor derivate.

Laura Cha Shih May-lung, preşedintele HKEX, a declarat că 2022 a fost un an bun, cu un progres strategic pentru piaţa din Hong Kong, respectiv un an cu un număr semnificativ de iniţiative strategice importante, realizate sau anunţate, care au poziţionat bine HKEX la nivel global.

Luna trecută, thestandard.com.hk scria că directorul executiv al HKEX, Nicolas Aguzin, se aşteaptă ca piaţa IPO să se redreseze în acest an, după ce aproximativ zece firme s-au listat în ianuarie, iar alte 100 au depus cereri în acest sens. Aguzin a informat că, după ce, în decembrie, a deschis un birou în New York, HKEX lucrează la un nou birou ce va fi inaugurat în Europa, urmărind astfel să consolideze prezenţa internaţională a pieţei din Hong Kong.

Amintim că, în februarie 2021, HKEX l-a numit în funcţia de director executiv pe argentinianul Alejandro Nicolas Aguzin, atunci în vârstă de 52 de ani, acesta devenind primul străin la conducerea operatorului Bursei din Hong Kong. Aguzin şi-a preluat funcţia la data de 24 mai 2021, într-un mandat de trei ani, care se va încheia în 23 mai 2024. Aguzin i-a urmat lui Charles Li, care a anunţat din 2020 că va renunţa la funcţie în 2021. Anunţul lui Charles Li a venit la şapte luni după retragerea ofertei de 36,2 miliarde de dolari lansată de HKEx pentru London Stock Exchange. Charles Li a deţinut funcţia de director executiv din 2010.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb