Investitorii în SIF-uri cer Autorităţii de Supraveghere Financiară să-i interzică lui Bogdan Drăgoi să-şi aloce acţiuni gratuite cât timp nu îndeplineşte mandatul dat de acţionari


Piaţa de Capital / 18 octombrie

Investitorii în SIF-uri cer Autorităţii de Supraveghere Financiară să-i interzică lui Bogdan Drăgoi să-şi aloce acţiuni gratuite cât timp nu îndeplineşte mandatul dat de acţionari

Comunicat AISIF

Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF), a cărei misiune o reprezintă protejarea drepturilor şi intereselor celor peste 6 milioane de acţionari la SIF-uri, vă aduce la cunoştinţă următoarele informaţii şi evoluţii legate de oferta publică de cumpărare de acţiuni emisă de SIF Banat Crişana (SIF1), desfăşurată în perioada 29.09.2021 - 12.10.2021.

În cadrul acestei oferte publice, Consiliul de Administraţie al SIF 1, condus de domnul Bogdan Drăgoi, a oferit 2,7 lei/acţiune pentru rascumpărarea unui număr total de 30.880.000 de acţiuni. Din acest total, 30.000.000 de acţiuni ar fi trebuit să fie anulate în interesul acţionarilor, iar 880.000 să fie distribuite cu titlu gratuit conducerii SIF1. Precizăm că preţul din oferta publică a fost mult sub cel mandatat de acţionari: 4,96 lei/acţiune pentru 15.880.000 de acţiuni şi 5,10 lei/acţiune pentru 15.000.000 de acţiuni. În cadrul ofertei recent încheiate au fost depuse doar un număr de 8.792.307 actiuni.

În acest context, Asociaţia Investitorilor la SIF-uri a înaintat o cerere către Autoritatea de Supraveghere Financiară în care solicită să nu i se permită conducerii SIF1, să-şi aloce gratuit 880.000 de acţiuni din cele 8.792.307 acţiuni SIF1 răscumpărate. Din moment ce conducerea SIF1 nu a îndeplinit în integralitate mandatul acţionarilor privind răscumpărarea acţiunilor în vederea anulării, conducerea SIF1 poate să primească doar 250.558 acţiuni SIF1, cât i-ar reveni după un calcul de distribuţie pro rata.

Toodată, AISIF solicită conducerii SIF1 să respecte şi să ducă la capăt mandatul dat de acţionari privind răscumpărarea celor 30.000.000 acţiuni destinate anulării prin oferirea unui preţ pe acţiune avantajos.

Cu Stimă,

Marius Pop

Director Executiv AISIF

Opinia Cititorului ( 20 )

 1. Data trecuta Dragoi si-a arogat JUMATATE din totalul rascumparat. Oameni nesimtiti.

  1. Acest dragoi trebuia sa fie de mult in puscarie!

   cine sa-l bage , aia cu care este imbarligat , securitatea si justitia aservita ?

   O să fie băgat așa cum au mai fost băgați toți cei care au mai făcut fraude. Și alții aveau pile peste tot. Cu timpul lucrurile se mai și schimbă, întotdeauna.

   da justitie nu mai exosta in Romania? ce e cu scrisorelele astea? ce suntem, sat fara caini?

   au fost bagati toti ? vrei sa-ti dau o lista de 1m cu scapati de puscarie la fraude pe fata ?

  Cat de cinstiti pot fi cei care aleg sa-si investeasca banii in SIF-urile controlate de oameni necinstiti?

  1. 6 milioane de oameni au primit acțiunile de la stat, cinstitule! Iar alții care au cumpărat pot paria că scăpăm de hoți.

   Eu ma refer la cei care au cumparat dupa ce a devenit evident, pentru toata lumea, cine sunt cei aflati la conducerea SIF-urilor.

   Deci, preacinstitule, acum sa te vad, sau si tu ai cumparat ca sa scapi de hoti? 

   Eu am acțiuni la unele SIF-uri, nu multe. Nu le vând. Vom scăpa de hoții ăștia.

   Raspuns: perfect constiti.

   Ai alta parere?  

   De moldovan s-a scapat la sif3. Un pacalici. Urmeaza si altele.

  ASF doarme pentru linistea noastra

  1. Nu vezi ca nimeni nu are curajul sa zica ceva de ASF in afara de tine? Numai barbati. Numai specialisti. Le tremura chilotii sa zica ceva de mutalaul ala de Gradinescu sau de Marcu. Hai mai smiorcaiti putin pe aici si treceti mai departe. Ziarul asta nu e de voi. Gasiti o carte de colorat si punneti-i mustati si coarne lui Dragoi. Vitejilor!

   Vitejii sunt și în ASF. Numai OO, plin de OO. Se sparg unii de alții prin ASF. Vitejia lor e mitica. Pt ca CHIAR ASF e vârful piramidei trofice.Cine sa supravegheze? Gradinescu din buzunarul lor? Înfrățirea Dragoi, Juravle, Swiss trece prin ASF. Gradinescu și Stefanoiu fac totul la ordinele frăției. Restul capul în nisip. Frăția e frăția ASF DRAGOI, LAKIS, Swiss & co. Nu alta. Parlamentul urgent sa schimbe vânduții de acolo. Se aude pana în parlament? PROCURORII, NIMIC? Dragoi, LAKIS, Swiss & co conduc ASF.

   Numai bărbați. Unul și unul. Specialiști. Men în black. Aia e ASF. All men. In Black. Mai ales Gradinarul, SuperBman în Black. Cum vâjâie el piața de capital și tine trena lui Dragoi cu Stefanoi. E mutulica cel superb dar de fapt e briliant. Nu reușește sa se facă înțeles de norodul prost. Sa dea din cap nu e asa greu. Și ochii peste cap ca o domnișoara delicata. Nu el, directorii e boi, asa erau ei, directorii, boi. El nu știe, nimic nu știe. E domnișoară el. Nici o vina nu are. El are doar Nadrag. Dar directorii era tare rai și boi, Boboc, sava, Copariu. Acum zână stefanoi e buuuuna. De stirpe nobila. Buuuuna, cea mai Buuuuna la dus trena lui Dragoi fără scandal. Și Marcu nu știe ce sa facă. Ca el nu e specialist. Și el e tot domnișoară. Confuza. El face ce zic directorii. Aia e. Alții e specialiștii. Men în Black doar dau direcția. Pt followersi. Țineți trena, duceți trena băieți! Lustruiti cizmele frăției! Zice superman. Și wonderwoman stefanoi, superba ca întotdeauna, sare sa tragă la galere. Important e se facă mare, mare patria lui Dragoi, Frăția. Și sa scape cu toții neprinsi cu conturile doldora de indemnizații. Pt nimic. Cat mai au din mandat. The end!

   Esti talentat. Totuși, la cât de nesimțiți sunt aștia să fi atât de subtil e ca si cand ti-ai risipi talentul degeaba.

  Laudabila initiativa voastra.

  Felicitari! 

  1. Pentru Drăgoi banii ăștia sunt sa-si aprindă tragicul! Voi vă dați seama, de fapt e vorba de 1,5 mld € ,pe cele 3 Sifuri!

   A vrut să glumească! Nu-i trebuie banii ăștia! Doar de la tac'su de la Comvex moștenește 20-30 mil Euro!

   Tipul e bolnav, un fel de Câțu, încearcă si de fiecare dată reușește! Un prost pe așa mare funcție zgandareste orgoliu ! 

  Foarte buna inițiativa. Mai mult, o varianta corecta ar fi sa se execute răscumpărarea după principiul exigibilității dpdv al momentului aprobării. Adică aia prima aprobată, răscumpărarea pentru anulare a 15 milioane de acțiuni, aia sa fie îndeplinită. Celelalte, nu au fost subscrise deocamdată prin raportare la momentul aprobării lor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro