Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

IOHANNIS, DESPRE INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UE: "O scurtătură via unirea cu România cred că nu este o cale foarte fezabilă"

Andrei Stan
Politică /

Klaus Iohannis (Sursa foto: captură Youtube)

Klaus Iohannis (Sursa foto: captură Youtube)Intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană (UE) printr-o "scurtătură via unirea cu România" nu este o cale fezabilă în acest moment, a declarat ieri preşedintele Klaus Iohannis, precizând că va merge la Chişinău "când va fi vremea potrivită", potrivit news.ro.

Întrebat cum apreciază integrarea europeană a Republicii Moldova prin unirea cu ţara noastră, Klaus Iohannis a răspuns: "Nu cred că putem să abordăm chestiunea printr-o cale indirectă. Moldova este clar angajată pe calea europeană şi, deocamdată, are Acordul de Asociere şi toată legislaţia secundară care decurge acolo, între timp, este perfectată, dar trebuie toate acestea implementate şi parcursul Moldovei trebuie consolidat. După care, Moldova trebuie ea să se hotărască dacă vrea să înceapă un parcurs care duce spre Uniunea Europeană sau nu. O scurtătură via unirea cu România cred că nu este o cale foarte fezabilă în acest moment".

Preşedintele a subliniat că ţara noastră este foarte hotărâtă să sprijine Republica Moldova în parcursul ei european.

"Dacă acest parcurs va înseamna integrare în Uniune sau altceva, depinde, evident, de moldoveni şi nu de noi, în România, dar noi suntem dispuşi să continuăm sprijinul în sensul dorit, evident, de Republica Moldova, cu speranţa totuşi că acest parcurs va fi unul european", a adăugat Klaus Iohannis.

Domnia sa a menţionat că a avut, la Bruxelles, o întâlnire cu premierul Pavel Filip, care i-a relatat în ce fază se află reformele din Republica Moldova, şi că au discutat câteva proiecte comune din sectorul energetic, care sunt în pregătire. Preşedintele a precizat: "Mi-a relatat cu optimism că se apropie de finalizare criza băncilor şi că lucrurile s-ar îmbunătăţi. Am discutat în general chestiunile care ne preocupă şi pe unii şi pe alţii".

Klaus Iohannis a fost întrebat şi când va efectua o vizită în Republica Moldova. "Când va fi vremea potrivită, voi veni", a răspuns preşedintele.Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie