Iohannis: "Trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar"

F.D.
Politică / 10 aprilie

Iohannis: "Trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că România trebuie să intensifice eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar, pentru a revitaliza industria naţională de apărare şi pentru a moderniza infrastructura de transport, relatează Agerpres.

"Apărarea cetăţenilor noştri este una dintre obligaţiile fundamentale ale statului român. Nu poate fi însă garantată siguranţa oamenilor, în lipsa unei armate dotate cu tehnologie modernă. Începând cu anul 2023, România a crescut de la 2% la 2,5% alocarea din PIB pentru Apărare, adică pentru înzestrarea Armatei României, pentru motivarea, instruirea şi perfecţionarea militarilor noştri şi pentru a creşte nivelul de interoperabilitate cu forţele aliate. În paralel, trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar, pentru a revitaliza industria naţională de apărare şi pentru a moderniza infrastructura de transport", a spus preşedintele, în cadrul evenimentului "ROMÂNIA - NATO, 20 de ani", desfăşurat la Palatul Cercului Militar Naţional.

Iohannis a menţionat că România, împreună cu aliaţii NATO, va continua să ofere "sprijin politic şi practic multidimensional" Kievului.

"O dimensiune importantă a acestui sprijin va fi instruirea militarilor ucraineni, inclusiv a viitorilor piloţi de F-16, la centrul pe care îl găzduim la Feteşti. Ne vom coordona în cadrul Uniunii Europene, pentru a sprijini parcursul european al Kievului şi al Chişinăului şi vom pleda pentru acordarea de asistenţă substanţială Ucrainei, pe toate palierele. De asemenea, România rămâne un ferm susţinător al legăturii transatlantice şi colaborării intensificate dintre NATO şi UE, în spiritul sinergiei eforturilor şi complementarităţii, reciproc benefice", a precizat Iohannis.

La evenimentul "ROMÂNIA - NATO, 20 de ani", organizat de Ministerul Apărării Naţionale, mai participă: preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, personalităţi politice şi militare din ţară şi din state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Se cauta carne de tun pentru ucraina.

  Sa se ducă el în armata ca are ce apară.

  sa ia din parlament ...ca oricum civilii au votat mai putini "parlamentari"...si pana azi nu se respecta constitutia su vodul exercitat...

  sa ia de acolo burtosi...cefosi...  

  s c c r e t 

  Cand am aderat la NATO de ce nu s-a facut referendum ? Acum cu legea care permite ca soldatii romani sa lupte in alte tari, de ce nu se face referendum ? De de nu se face referendum daca Romania trebuie sa ajute cu bani, armament sau interventie directa in Ucraina ?

  Cand a fost vorba de familia tradiditonala, s-a facut referendum, un lucru intr-adevr important si unde alesii nostri nu au putut sa-si asume o decizie. 

  1. Da, da...referendum cum sa nu...pai in 1877 n-a fost referendum, si in 1916 a fost mare referendum, iar in 1941 a fost referendum si mai mare.

   Acum cu...referendumul e mai greu, dar putem sa propunem parlamentului unul pe tema muncii.

   Sa muncim sau sa nu muncim. Ce zici, cum ar iesi? 

  "Trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar"

  toti votantii coalitiei PNL(+PDL)+PSD, inlorarea si directia FRONT  

  armata obligatorie (inclusiv femei) nu ar fi un lucru rau. la cati drogati si terminati sunt pe strazi in ziua de azi poate i-ar maturiza un pic.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb