Ionel Blănculescu: Impozitarea averii nejustificate cu 16%, o imensă gafă

VIVIANI MIRICĂ
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 3 martie 2011

Ionel Blănculescu

Ionel Blănculescu

"Înfiinţarea unui birou pentru confiscarea averilor ilicite dovedeşte acest lucru"

Măsura propusă şi adoptată de Guvern, de impozitare a averii nejus-tificate cu 16%, este o imensă gafă, consideră Ionel Blănculescu, fostul ministru al Controlului din guvernarea Năstase, în prezent preşedintele companiei "Consultanţă şi investigaţii financiare".

În schimb, intervenţia Fiscului în identificarea averilor ilegale, prin crearea unui departament specializat, după modelul american, este benefică, opinează domnia sa, adăugând: "Am fost contrazis de Guvern şi ANAF, atunci când am spus, încă din august 2010, că impozitarea averilor dobândite ilicit este o imensă gafă.

Înfiinţarea unui birou pentru confiscarea averilor nejustificate, şi nu a unui birou de impozitare cu 16% a acestor averi şi apoi de eventuală confiscare, vine să confirme că am avut dreptate. Când o avere este declarată total sau parţial nejustificată în instanţă, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, în secunda următoa-re intervine legea penală. Partea de avere nejustificată este confiscată în totalitate. Cum ar putea, astfel, să intervină Fiscul şi să < confişte >, printr-o impozitare prealabilă, numai 16% dintr-o avere dobândită ilegal? Cum ar fi să impozităm rezultatul traficului de droguri, cu armament sau de carne vie?"

Pe de altă parte, odată cu aplicarea impozitului, statul ar legaliza produsul infracţiunii, printr-un soi de amnistie fiscală, consideră reprezentantul "Consultanţă şi investigaţii financiare".

Marţi, Ministerul Justiţiei a trans-mis, printr-un comunicat de presă, că a înfiinţat un Birou pentru Prevenirea Criminalităţii şi de Cooperare cu Oficiile de Recuperare a Creanţelor din Statele Membre ale Uniunii Europene, în colaborare cu autorităţile americane. Biroul va confisca averile dobândite prin corupţie şi crimă organizată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro