Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

IRAN:Washingtonul pune accentul pe "descurajare", "nu pe război"

I.I.
Internaţional /

Patrick Shanahan (Sursa foto: Twitter)

Patrick Shanahan (Sursa foto: Twitter)

Desfăşurările militare ale Statelor Unite vizează "recurgerea la descurajare" contra Iranului, şi "nu războiul", a afirmat marţi şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, citat de AFP.

"Principala noastră preocupare în acest moment este de a evita orice calcul prost iranian. Nu dorim escaladarea", a declarat el în faţa presei după ce i-a informat cu uşile închise pe parlamentarii americani în legătură cu ameninţările atribuite Teheranului.

El a adăugat că măsurile luate de Washington au permis "evitarea unor atacuri", în special "contra forţelor americane" în regiune. În cursul dimineţii, el afirmase deja că acţiunea americană a permis "îndepărtarea" pentru moment a "riscului de atacuri antiamericane".

Întrebat în legătură cu declaraţiile făcute de Donald Trump, care luni seara a părut să minimalizeze iminenţa unei ameninţări din partea Iranului, Shanahan a replicat: "Există un risc şi ne ocupăm de acest risc", adăugând că "acest lucru nu înseamnă că ameninţările pe care le-am identificat au dispărut". "Răspunsul nostru prudent, cred, le-a dat iranienilor timp să reflecteze", a mai spus oficialul american.

"Avem numeroase modalităţi de a păstra canale de comunicare" cu liderii iranieni, a declarat marţi în Congresul de la Washington secretarul de stat american, Mike Pompeo.

Tensiunile dintre Iran şi SUA s-au intensificat după ce administraţia Trump a înscris Gardienii Revoluţiei pe "lista neagră" a organizaţiilor teroriste şi a înăsprit sancţiunile împotriva Teheranului. Washingtonul a decis să trimită în zona Orientului Mijlociu un portavion, bombardiere B-52, o navă de război şi o baterie de rachete Patriot pentru a răspunde presupuselor ameninţări din partea Republicii Islamice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS