Israelul începe să demoleze case palestiniene la sud de Ierusalim

D.I.
Internaţional /

Israelul începe să demoleze case palestiniene la sud de Ierusalim

Membri ai forţelor israeliene au început să demoleze, luni, case palestiniene considerate ilegale, la sud de Ierusalim, a constatat la faţa locului un jurnalist AFP.

Zeci de poliţişti şi militari au încercuit cel puţin patru imobile, în regiunea Sut Baher, iar un boldezer a demolat un imobil cu două etaje neterminat, potrivit aceleiaşi surse.

Jurnaliştii au fost ţinuţi la distanţă, iar locuitorii au fost evacuaţi.

"Vreau să mor aici", a strigat un bărbat al cărui domiciliu era pe cale să fie demolat.

La 18 iulie, autorităţile israeliene au informat anumiţi locuitori din cartierul Sur Baher că intenţionează să le demoleze locuinţele şi le-au dat termen 30 de locuinţe să evacueze locul.

Potrivit Biroului ONU de Coordonare a Afacerilor Umanitare (OCHA), această decizie vizează zece clădiri, majoritatea încă în construcţie. Aproximativ 350 de persoane sunt vizate, potrivit Ocha.

Aproximativ 20 de diplomaţi, reprezentnd 20 de ţări, majoritar europene, s-au dus la 16 iulie în cartierul din regiunea Ierusalimului, unde reprezentanţi palestinieni i-au chemat să împiedice Israelul să demoleze aceste locuinţe.

"Atunci când îmi va fi demolată casa, vom rămâne pe drumuri", a declarat Ismaïl Abadiyeh, în vârstă de 42 de ani, care trăieşte într-unul dintre imobilele ameninţate împreună cu cei patru copii ai săi.

Locuitorii din Sur Baher afirmă totodată că se tem că alte 100 de clădiri din cartierul lor ar putea fi ameninţate în viitorul apropiat.

Imobilele vizate de ordine de demolare se află într-un perimetru de securitate, în care construirea este interzisă, justifică autorităţile israeliene.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS