ITALIA:Mişcarea Cinci Stele monitorizează atent oferta Bursei din Hong Kong pentru LSE

M.I.A.
Internaţional /

Mişcarea Cinci Stele monitorizează atent oferta Bursei din Hong Kong pentru LSE

Mişcarea Cinci Stele (M5S, anti-sistem), aflată la guvernare în Italia, a anunţat că va monitoriza cu atenţie oferta Bursei din Hong Kong pentru London Stock Exchange (LSE) pentru a se asigura că nu afectează interesele italiene, transmite Reuters.

Grupul britanic LSE deţine operatorul italian Borsa Italiana, care la rândul său controlează platforma MTS pe care sunt tranzacţionate bondurile guvernamentale italiene.

"Oferta Hong Kong pentru LSE este o veste neaşteptată, deoarece este o ofertă nesolicitată, şi din acest motiv vom fi vigilenţi pentru a ne asigura că orice evoluţie a acestei situaţii nu afectează interesele italiene", se arată într-un comunicat al formaţiunii politice din Italia.

De asemenea, Mişcarea Cinci Stele va solicita noului ministru al Economiei, Roberto Gualtieri, să claridice dacă o astfel de achiziţie ar reprezenta riscuri pentru Italia, potrivit Reuters.

Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEC) a înaintat marţi o ofertă surprinzătoare de 39 de miliarde de dolari pentru Bursa de la Londra, cu scopul de a sabota achiziţionarea de către LSE a companiei de date Refinitiv, prin care s-ar crea un centru global de tranzacţionare.

Reprezentanţii London Stock Exchange şi-au exprimat angajamentul pentru achiziţionarea Refinitiv şi au precizat că negocierile în acest sens înregistrează progrese importante. În august, London Stock Exchange a anunţat preluarea firmei de analiză a datelor Refinitiv, pentru 27 de miliarde de dolari, conform sursei citate.

Oferta de preluare din partea Bursei din Hong Kong vine într-un moment în care Marea Britanie pregăteşte ieşirea din UE (Brexit) şi unii politicieni şi-au exprimat temerile că o asemenea decizie va slăbi sectorul financiar al ţării.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS