Iuliu Stocklosa, noul preşedinte al CCIB

Comunicate de presă / 27 aprilie 2021

Iuliu Stocklosa, noul preşedinte al CCIB

Iuliu Stocklosa este noul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, în urma rezultatelor alegerilor desfăşurate la Adunarea Generală a membrilor Camerei.

Luni, 26 aprilie 2021, a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). Pe ordinea de zi a adunării - constituită statutar - s-au aflat atât probleme organizatorice, cât şi probleme de natură strategică, conform unui comunicat remis redacţiei.

În prima parte a evenimentului a fost dezbătut Raportul privind evoluţia comerţului, industriei, serviciilor şi a altor activităţi din municipiul Bucureşti în anul 2020, a fost dezbătut şi aprobat Raportul Colegiului de Conducere privind activitatea CCIB în mandatul aprilie 2016 - aprilie 2021, au fost aprobate: deciziile adoptate de Colegiul de Conducere de la precedenta adunare generală şi până în prezent, obiectivele CCIB pentru următorul an, execuţia bugetară aferentă anilor 2019 şi 2020 şi proiectul bugetului pentru anul 2021, Raportul de verificare al Auditorului pentru anii 2019 şi 2020, Raportul de activitate al Curţii de Arbitraj Comercial Bucureşti de la reînfiinţare şi până în prezent.

În partea finală a adunării generale a fost aleasă, prin vot secret, conducerea CCIB pentru perioada 2021-2025, respectiv Colegiul de Conducere, compus din 15 membri, şi preşedintele CCIB.

Ca urmare a votului membrilor Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa a fost ales în funcţia de preşedinte al CCIB pentru următorul mandat. Noul preşedinte al Camerei bucureştene are o solidă experienţă antreprenorială, dar şi camerală. În 1990 a fondat compania East Electric, membră a Camerei de Comerţ încă de la înfiinţare. East Electric activează în principal în domeniul cercetării-dezvoltării şi automatizării şi de-a lungul timpului, a realizat proiecte în: domeniul auto, industria metalurgică, transporturi, industria chimică şi petrochimică, industria alimentară, sectorul energetic s.a, pentru beneficiari din ţară şi din străinătate (Franţa, Algeria, Maroc, Turcia şi Rusia). Are parteneriate de afaceri durabile cu Bosch Rexroth, Balluff, Robert Bosch şi Aventics GmbH şi a dezvoltat proiecte pentru firme de calibru, precum Renault şi Continental. Iuliu Stocklosa este implicat şi în managementul altor active din domeniile producţiei de infrastructură feroviară la Arad, activităţi portuare la Sulina şi turism în Delta Dunării.

În ceea ce priveşte experienţa camerală, din 2008, Iuliu Stocklosa este vicepreşedinte al CCIB şi membru al Colegiului de Conducere, calitate în care a condus numeroase misiuni economice, îndeosebi în Magreb, Asia Centrală, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat. Din 2013 coordonează reprezentanţa Camerei bucureştene de la Tanger (Regatul Maroc), care oferă servicii integrate (consultanţă, asistenţă, studii, analize, promovare pe piaţa locală etc) companiilor româneşti interesate să se dezvolte în regiunea magrebiană, dar şi celor locale care vor să găsească parteneri români. Din iulie 2020, este consul onorific al Republicii Kârgâze, şef al oficiu consular având drept circumscripţie consulară întreg teritoriul României.

Potrivit rezultatelor votului, din Colegiul de Conducere al CCIB vor face parte, în perioada 2021-2025, următoarele asociaţii şi firme: Asociaţia Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), Asociaţia Patronală a Forestierilor din România (ASFOR), Filiala Bucureşti, Bibliostar SRL, Chemtraders SRL, East Electric SRL, Faur SA, Fiatest SRL, Ghele Impex SRL, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială "Elie Carafoli" - INCAS Bucureşti, KFZ-MAG Impex SRL, Lazăr Group Prod SRL, MACTC Invest SRL, Maguay Impex SRL, Olimpic Internaţional Turism SRL, TIAB SA

.

În cadrul adunării generale, în semn de preţuire şi apreciere pentru întreaga sa contribuţie la renaşterea şi consolidarea Camerei bucureştene şi a sistemului cameral românesc, din 1990 şi până acum, Colegiul de Conducere a acordat dr. Aurel Vainer, vicepreşedinte al CCIB în perioada 2005-2021, o plachetă şi o diplomă de excelenţă. De asemenea, tot prin hotărârea Colegiului de Conducere, începând cu data de 26 aprilie a.c., dr. Aurel Vainer este vicepreşedinte de onoare ad vitam al CCIB.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce atitudine adoptam pentru creșterea valorica a gazelor gestionate de România din Marea neagra. Cu referire la recuperarea etanului din gazul extras înainte dedistribuirea lor la hulpavii beneficiari europeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro