Javier Solana va reprezenta pe plan extern Uniunea Europeană

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 1 iulie 2004

Constituţia europeană va fi semnată de şefii de state în noiembrie

După ce, marţi seara, l-au numit pe premierul portughez Durao Barroso preşedinte al Comisiei Europene, liderii europeni l-au numit anticipat pe spaniolul Javier Solana în funcţia de ministru de Externe al Uniunii Europene.

Şefii statelor membre ale Uniunii s-au reunit la Bruxelles, unde au decis să îl reconfirme pe Solana în funcţia de Înalt reprezentant pentru Politica Externă a organizaţiei. Javier Solana va deveni primul ministru de Externe al UE, o dată ce viitoarea Constituţie europeană va intra în vigoare, după ce va fi ratificată de către cei 25 de membri ai organizaţiei, la sfîrşitul anului 2006.

Tot marţi, liderii Uniunii au decis ca prima Constituţie europeană să fie semnată oficial de şefii de state în luna noiembrie, la Roma. Constituţia europeană a fost adoptată de către liderii europeni la 18 iunie, la Bruxelles.

Cea mai importantă decizie a summitului de la Bruxelles a fost numirea premierului portughez, Durao Barroso, preşedinte al Comisiei europene. Durao Barroso va trebui să reconcilieze obiectivele de dezvoltare economică stabilite în 2000, la Lisabona, şi politicile de protecţie socială comune cerute de unii membri.

Barroso va trebui de asemenea să reconcilieze diversele interese în privinţa numirii comisarilor, sarcină grea, dacă luăm în seamă apariţia a zece noi comisari, reprezentînd noile state membre ale UE.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro