Abonament gratuit

JOCURILE OLIMPICEPesimismul gazdelor, la cote record

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Pesimismul gazdelor, la cote record

Japonezii nu mai sunt deloc încântaţi de organizarea Jocurilor Olimpice, acum, pe fondul pandemiei de coronavirus, competiţia fiind privită ca o povară. Un sondaj de opinie pe scară largă efectuat de Japan News Network (JNN) relevă că 77% dintre cei chestionaţi sunt de părere că Jocurile Olimpice de a Tokyo "nu vor putea fi organizate" anul viitor. Olimpiada din capitala Japoniei trebuia să înceapă iniţial luna aceasta, însă a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Pe măsură ce responsabilii niponi lucrează la reorganizare, apar întrebări dacă este potrivit sau posibil ca Japonia să găzduiască acest eveniment anul viitor. Organizatorii au afirmat anterior că vor căuta să "simplifice" Jocurile în 2021, pentru reducerea costurilor precum şi a riscurilor legate de Covid-19. Cu toate acestea, în sondajul JNN, realizat în weekend şi care s-a concentrat în cea mai mare parte de politica japoneză, 77% dintre respondenţi au afirmat că, în opinia lor, Jocurile Olimpice "nu vor putea fi organizate" în 2021, fără să ofere un motiv. Doar 17% dintre participanţi la sondaj au declarat că Olimpiada de la Tokyo "se poate ţine" anul viitor.

În urmă cu o săptămână, potrivit uni sondaj, mai mult de jumătate din locuitorii oraşului Tokyo, 51,7%, se opuneau organizării Jocurilor Olimpice în 2021. Conform sondajului realizat agenţia niponă Kyodo şi de canalul Tokyo MX, între 26 şi 28 iunie, pe un eşantion de 1.030 respondenţi, 51,7% au răspuns că speră ca Jocurile să fie din nou amânate sau anulate, în timp ce 46,3% susţin organizarea lor în 2021. Mai precis, 27,7% îşi doresc anularea evenimentului, 24% ar fi de acord cu o nouă amânare, 31,1% speră că Jocurile vor avea un format redus, în timp ce 15,2% susţin derularea normală şi în întregime a Jocurile Olimpice.

Organizatorii japonezi şi Comitetul Internaţional Olimpic au lăsat clar să se înţeleagă că Jocurile nu vor mai fi încă o dată amânate, ci mai degrabă anulate, dacă pandemia de Covid-19 va împiedica organizarea în deplină siguranţă a competiţiei olimpice. În luna martie, guvernul Japoniei şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) au luat decizia fără precedent de a amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo până în 2021.De atunci, organizatorii au luptat împotriva unei serii de probleme care decurg din această amânare, inclusiv creşterea costurilor, siguranţa sportivilor şi asigurarea locaţiilor. Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost reprogramate în perioada 23 iulie - 8 august 2021.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E posibil sa fie desființate Jocurile olimpice, sunt mult prea democratice și nu mai corespund noii viziuni totalitare asupra lumii a stăpânilor planetei.

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie