JTI investeşte 60 milioane de euro în fabrica din România

Comunicate de presă / 31 martie 2021

JTI investeşte 60 milioane de euro în fabrica din România

JTI va investi 60 de milioane de euro pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din România. Ca urmare a programului de investiţii derulat în următorii trei ani, vor creşte volumele de ţigarete fabricate în ţara noastră, iar fabrica de pe platforma Pipera va avea un rol foarte important în aprovizionarea pieţelor din Uniunea Europeană cu produse JTI. În momentul de faţă, aproximativ 70% din producţia JTI Manufacturing este exportată în circa 50 ţări, conform unui comunicat remis redacţiei.

"JTI Manufacturing va fi dotată cu echipamente de ultimă oră din punct de vedere tehnologic şi al standardelor de producţie. Această investiţie reprezintă încă o recunoaştere a fabricii din România în cadrul grupului JTI, pentru excelenţa în execuţie şi eficienţa echipei de profesionişti. Suntem mândri de încrederea acordată şi vom continua să muncim cu aceeaşi dorinţă de a performa şi de a ne îmbunătăţi continuu. Mă bucur că mă aflu în România în această perioadă de dezvoltare a fabricii, în mijlocul unor oameni hotărâţi să reuşească, indiferent de dificultăţi sau context", a declarat Jamie Dunlop, Factory Lead JTI România.

JTI Manufacturing este prima companie din România certificată 5S Best in Class, un principiu de bază al sistemului de management Kaizen, care presupune îmbunătăţire continuă.

În 2012, JTI Manufacturing a investit 25 milioane de euro în capacităţile de producţie, ceea ce a presupus şi crearea a peste 125 de noi locuri de muncă. În fabrică lucrează în momentul de faţă circa 500 de oameni, dintr-un total de peste 1.200 angajaţi ai JTI în România.

JTI este una dintre primele companii multinaţionale stabilite local, încă din 1993 şi a investit până acum în România peste 250 milioane de euro.

Cele două entităţi cu care JTI îşi desfăşoară activitatea în România au virat în 2020 la bugetul statului peste 4,77 miliarde de lei (aproape un miliard de euro), în creştere cu mai mult de 12% faţă de taxele plătite pentru 2019. Suma reprezintă accize, TVA şi alte taxe, impozite şi contribuţii aferente anului trecut, plătite până în prezent.

România este al treilea producător european de ţigarete, după Germania şi Polonia. Conform INS, în 2020 totalul exporturilor a fost de peste 1,3 miliarde euro, contribuţia pozitivă a tutunului la balanţa de plăţi fiind de circa un miliard de euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Care este valoarea taxelor de export platite pentru exporturile de 1,3 miliarde euro? ZERO!!!!!

    Doar la voi se platesc taxe de export! Parca pe produse agricole pusese sefu' ultima oara, nu?

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro