Revista BURSA Construcţiilor

Juncker va audia candidaţii României şi Estoniei pentru posturile de comisari europeni

V.I.
Internaţional /

Jean-Claude Juncker (Sursa foto: Twitter)

Jean-Claude Juncker (Sursa foto: Twitter)

Peşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va intervieva "în zilele următoare" candidaţii propuşi de România şi Estonia pentru posturile de comisari europeni rămase vacante după ce Corina Creţu şi Andrus Ansip au devenit europarlamentari, a declarat marţi Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a CE.

"Preşedintele Juncker intenţionează să-i audieze pe cei doi candidaţi propuşi pentru posturile de comisari, în zilele următoare", a anunţat Mina Andreeva.

Iniţial, Juncker a dorit să transfere atribuţiile lui Creţu (Dezvoltare Regională) şi Ansip (Piaţa Unică Digitală) către comisarii Maro¹ ©efèoviè şi Johanes Hahn, însă propunerea sa a fost respinsă de Consiliul UE.

În 28 iunie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu pentru postul de comisar european deţinut de Corina Creţu, care a obţinut un mandat de europarlamentar.

Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar din 2007, dar pentru alegerile din 26 mai nu s-a mai regăsit pe listele partidului, el exprimându-şi la acel moment nemulţumirea faţă de această situaţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS