Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

KBC îşi opreşte activităţile de pe pieţele non-strategice

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Grupul bancar belgian "KBC Groep" NV anunţă că îşi opreşte toate activităţile care nu sunt derulate pe pieţele sale de bază - Belgia, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia şi Bulgaria.

KBC şi-a stabilit unele ţinte financiare până în 2015, urmărind să devină un nume de referinţă pe segmentul bănci-asigurări de pe pieţele sale de bază.

Până în 2015, KBC plănuieşte să-şi îmbunătăţească rata cost/venituri la 55%, atât prin creşterea veniturilor şi creşterea eficienţei, cât şi prin crearea de sinergii.

Totodată, banca intenţionează să atingă o rată de acoperire a lichidităţii de 100%.

"Aceste obiective vor fi ajustate în continuare, în următoarele şase luni, în cadrul unui proces bugetar intern al KBC", potrivit anunţului băncii.

Johan Thijs, directorul executiv al KBC, a declarat: "Mediul macroeconomic, peisajul concurenţial, situaţia de pe segmentul reglementării şi perspectivele rămân provocatoare. Toată lumea trebuie să se adapteze. KBC vrea să fie un punct de referinţă în sectorul bănci-asigurări, pe pieţele sale de bază. După o analiză amănunţită, am decis să ne actualizăm strategia".

KBC are o prezenţă semnificativă în Europa Centrală şi de Est, iar în timpul crizei financiare globale a beneficiat de ajutoare de stat în valoare de şapte miliarde de euro. KBC realizează cele mai importante câştiguri în Belgia şi în Europa Centrală şi de Est.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS