Kim Jong Un a mânuit o armă de foc în timpul unei inspecţii la o bază de antrenament

R.S.
Internaţional / 7 martie

Kim Jong Un a mânuit o armă de foc în timpul unei inspecţii la o bază de antrenament

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a mânuit o armă de foc în timp ce inspecta o bază importantă de antrenament, îndemnând armata să-şi intensifice "exerciţiile de război real", a informat joi presa de stat nord-coreeană, relatează AFP.

Purtând o jachetă de piele neagră, Kim Jong Un a vorbit cu soldaţi în uniforme de camuflaj şi puternic înarmaţi, a supravegheat exerciţii de tragere şi a inspectat arme, potrivit imaginilor publicate de agenţia de presă oficială KCNA, conform AFP.

În timpul vizitei sale de ieri la această bază, situată într-o regiune din vestul ţării, liderul nord-coreean a cerut armatei "să-şi intensifice în mod constant exerciţiile de război real cu scopul de a-şi îmbunătăţi rapid capacităţile de luptă pentru a se pregăti (într-o manieră) perfectă pentru război", a spus KCNA, potrivit sursei.

Aceste declaraţii survin în momentul în care Seulul şi Washingtonul desfăşoară exerciţii militare comune, denumite "Scutul libertăţii". Acestea includ exerciţii de interceptare a rachetelor şi trageri reale.

Phenianul a calificat aceste exerciţii drept "nechibzuite" şi a ameninţat Coreea de Sud şi SUA că vor plăti un "preţ mare" pentru ele, informează AFP.

Fotografiile publicate de KCNA îl arată, de asemenea, pe liderul nord-coreean aplaudat de soldaţi care îi "promit o loialitate profundă" în "lupta sacră pentru securitatea ţării".

Coreea de Nord a condamnat de mult timp exerciţiile militare comune dintre Statele Unite şi Coreea de Sud, pe care le consideră ca fiind repetiţii pentru o invazie, scrie sursa citată.

Phenianul, care dispune de arme nucleare, a efectuat deja teste de armament ca răspuns la exerciţii comune de acest gen.

Seulul a declarat marţi că armata sa este pe deplin pregătită pentru orice provocări din partea Coreii de Nord, precizează sursa.

De la începutul anului, Phenianul a clasificat Coreea de Sud drept "principalul său inamic", a închis agenţiile dedicate reunificării şi dialogului intercoreean şi a ameninţat cu războiul pentru orice încălcare, oricât de minoră, a teritoriului său.

În februarie, liderul nord-coreean a declarat că nu va ezita să "anihileze" Coreea de Sud în cazul în care ţara sa va fi atacată, notează AFP.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb