Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Kim Jong Un şi Vladimir Putin se întâlnesc în primul lor summit joi, la Vladivostok

I.V.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se întâlneşte cu preşedintele rus Vladimir Putin joi, la Vladivostok, un port în Exteremul Orient rus la Oceanul Pacific, a anunţat marţi Iuri Uşakov, un consilier de la Kremlin, relatează Reuters.

Acesta urmează să fie primul summit între dictatorul nord-coreean şi liderul rus..

Ei urmează să discute despre eforturi politice şi diplomatice în curs vizând să rezolve problema nucleară în peninsula coreeană, a anunţat Iuri Uşakov.

Relaţiile comerciale între Rusia şi Coreea de Nord au înregistrat o scădere de peste 56% în 2018, din cauza sancţiunilor impuse regimului nord-coreean, a precizat el.

Moscova apreciază că este important ca nord-coreenii şi americanii să menţină contactul în problema sensibilă a programului nuclear militar al Phenianului.

"În ultimele luni, situaţia în peninsulă s-a stabilizat puţin, în mare parte mulţumită iniţiativelor Coreei de Nord cu privire la încetarea testelor de rachetă şi închiderii instalaţiei sale de teste nucleare", a apreciat Uşakov.

"Rusia intenţionează să ofere orice ajutor posibil în vederea consolidării acestei tendinţe pozitive", a adăugat el.

Agenţia nord-coreeană oficială de presă KCNA a anunţat simplu marţi că vizita lui Kim Jong Un în Rusia probabil că va avea loc, fără să prezinte nici data şi nici locul.

Unul dintre principalii consilieri ai numărului unu nord-coreean Kim Chang Son a fost văzut duminică la Vladivostok, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap.

Site-ul NK News, specializat în Coreea de Nord, a difuzat luni fotografii de la presupuse pregătiri la Universitatea Federală de la Vladivostok, unde ar urma să aibă loc, în parte, summitul. Aceste imagini surprind instalarea unor steaguri ruse şi nord-coreene.

Kim Jong-un, ajuns la putere în 2011, la moartea tatălui său, Kim Jong Il, caută să iasă din izolarea diplomatică.

El a participat la două summituri cu preşedintele american Donald Trump. Primul a avut loc în Singapore, în iunie, iar al doilea la sfârşitul lui februarie la hanoi, în Vietnam, soldat cu un eşec.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie