Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

KLAUS IOHANNIS DESPRE EVALUAREA AGENŢIEI STANDARS & POOR'S:''Sunt convins că vom avea un buget mult mai solid pentru anul 2020''

A.I.G.
Politică /

''Sunt convins că vom avea un buget mult mai solid pentru anul 2020''

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, referitor la evaluarea Agenţiei Standard & Poor's Global Ratings, că se referă la derapajul bugetar care a apărut motivat de cheltuiala excesivă şi bugetul prost făcut de Guvernul anterior. Iohannis a spus că această evaluare este posibil să se reflecte în decizia unor investitori de a veni în România, dar şi într-o mică influenţă la dobânzi, informează News.ro.

Iohannis a fost întrebat, joi, la Bruxelles, despre evaluarea făcută de Agenţia Standard & Poor's Global Ratings şi a răspuns: "Nu mă aştept la un impact foarte mare, în primul rând. Dar, trebuie să vedem un pic de unde vine această retrogradare şi este suficient să citim comunicarea Standard & Poor's care spune clar: această retrogradare s-a făcut din cauza derapajului bugetar care a apărut motivat de cheltuiala excesivă şi bugetul prost făcut de Guvernul anterior, nu de acesta. Acesta abia avenit şi a găsit situaţia gata deteriorată".

Şeful statului a precizat că această evaluare este posibil să se reflecte în decizia unor investitori de a veni în România, dar şi într-o mică influenţă la dobânzi.

Şeful statului a mai adăugat: "Sunt convins că, pe măsură ce vom continua, vom avea un buget mult mai solid pentru anul 2020, un comportament bugetar adecvat, se va reveni la acest rating. Pentru omul de rând, impactul nu va fi măsurabil, dar, sigur, unii investitori se vor gândi încă o dată în plus dacă este cazul să investească în România sau nu, şi este posibil, pe undeva, să apară o mică influenţă şi la dobânzile pe piaţa internaţională", a mai spus Iohannis.

Agenţia de evaluare Standard & Poor's Global Ratings a anunţat că a revizuit perspectiva asupra României la negativă, de la stabilă, în principal din cauza depăşirii ţintei de deficit bugetar pentru acest an, dar a menţinut ratingul creditului suveran în monedă străină şi pe termen scurt la "BBB- / A-3", potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Dle Președinte dar un program de guvernare aveti? De ce e secret de stat.Dar Rareș Bogdan se mai tine de cuvânt sau e doar gargaragiu cu" specialele"?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS