Klaus Iohannis, spune-ne "Servus!"

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 26 noiembrie 2019

 Carte poştală "Salutări din Hamelin", reprezentând Flautistul din Hamelin, 1902

Carte poştală "Salutări din Hamelin", reprezentând Flautistul din Hamelin, 1902

MAKE

Toţi candidaţii la Preşedinţie au declarat că vor să devină preşedinţi ca să ne conducă.

Chiar şi Alexandru Cumpănaşu a spus-o explicit.

Tuturor ni s-a părut normal - preşedintele ţării conduce ţara şi pe noi.

În campania prezidenţială, cineva a răspândit la televizor ideea că trebuie să venim la vot ca să ne alegem viitorul din următorii cinci ani.

Este clar că autorul ideii a pus semnul egal între viitorul nostru şi persoana preşedintelui; preşedintele este ales pentru viitorii cinci ani, deci, dacă alegem preşedintele, ne alegem viitorul.

În completarea acestei idei, televiziunile au răspândit-o şi pe aceea că, votând la alegerile prezidenţiale, votăm viitorul copiilor noştri.

Adică, ne votăm nu doar următorii cinci ani, ci toată viaţa viitoare.

Chestia asta este destul de horror.

Deci, dacă am greşit alegerea de duminică, urmează să am spasme până la sfârşitul vieţii şi nu doar eu, ci şi copiii mei.

E ca cu mărul.

Cândva, la începuturile omenirii, un prost (Adam) şi o proastă (Eva) au muşcat dintr-un măr şi pe chestia asta suntem toţi păcătoşi de mii, de zeci de mii, de sute de mii de ani.

Alo!, istoria susţine că omul există de milioane de ani şi deci, de milioane de ani, toţi hinduşii sunt păcătoşi de dinainte să aibă vreo religie şi toată catas­trofa păcatului vine de la faptul că doi proşti au muşcat dintr-un măr interzis de Dumnezeul unei religii care s-a revelat mai târziu decât păcatul, dar mai devreme decât hinduismul.

Asta ca să nu mai pomenesc de faptul că, din cauza ispitei pe care o reprezintă fructul oprit, funcţia sexuală este socotită drept o abominaţie, deşi în­gurgitarea bolului alimentar conţinând o muşcătură de măr ţine de func­ţia nutritivă, care n-are nimic de a face cu funcţia sexuală.

Alo!, astea-s funcţii fiziologice diferite, sex şi mâncare.

Noroc cu Cristos...

OK.

Klaus Iohannis a fost ales duminică preşedintele României şi deci Klaus Iohannis este viitorul meu, "al urmaşilor mei şi-al urmaşilor urmaşilor mei, în veacul vecilor", conform lui Barbu Ştefănescu-Delavrancea.

De parcă ispăşirea asta n-ar fi suficientă, Klaus Iohannis chiar vrea să ne conducă şi ţara şi pe noi înşine.

----------------------------

Viorica Dăncilă vroia şi ea să ne conducă, săracă, dar lumea a avut ceva cu ea, că ea, vorba lui bărbat-su, este un bun român care iubeşte românii foarte mult şi ăsta este motivul principal pentru care trebuie votată, conform unui interviu care se afişa duminică pe YouTube, ori de câte ori îl puneai pe Florin Salam să cânte "Cum să nu beau două zile".

De altfel, duminică, sloganul "Votaţi cu inima" s-a afişat permanent, toată ziua, pe site-ul Bridge Base Online, care este un site internaţional de bridge, astfel că habar n-are că a încălcat legea românească, care interzice campania electorală în ziua alegerilor.

În paranteză fie spus, Dăncilă găseşte că de vină pentru dezastrul său de la alegeri sunt primarii, primarii i-au pierdut alegerile.

Ca şi când ea nu a avut niciun rol (pot să cred asta), ca şi când nu ea a candidat, ci primarii.

La europarlamentare au fost trădătorii, la moţiunea de cenzură au fost trădătorii, la validarea Guvernului Orban au fost trădătorii, iar acum trădătorii sunt primarii.

În mod normal, Viorica Dăncilă ar trebui să-i dea afară din partid pe toţi trădătorii şi atunci PSD ar rămâne cu un singur membru, Viorica Dăncilă însăşi (dar ar fi un membru fidel sieşi).

Se pare, însă, că, surpriză!, ea va fi dată jos de trădători, iar nu trădătorii daţi afară.

----------------------------

În formula sa iniţială (în Atena antică), democraţia rezervă şefului statului o funcţie simbolică (păstrător al sigiliului) şi un mandat de o zi.

Mandatul funcţiilor administrative se lungea pe măsura coborârii în ierarhie, astfel că, la baza piramidei, administratorii locali ajungeau la un mandat de maximum doi ani.

Este o organizare care prevenea ca şefii din vârf să "conducă" pe cineva.

Ei nu conduceau, ei serveau colectivitatea.

Şeful statului era servitorul cetăţii (o mare cinste), timp de o zi.

Nu încetez să reamintesc faptul că servitorul colectivităţii era numit "demiurgos", prin opoziţie cu cel ce-şi urmăreşte exclusiv folosul propriu, numit "idiotes".

Să aplicăm noţiunile antice greceşti realităţii prezente româneşti.

Klaus Iohannis nu are voie să ne conducă, ci să ne servească.

El îşi poate conduce aparatul birocratic al Preşedinţiei, dar nu pe cetăţenii României, pe care, cel mult, este dator să-I reprezinte.

Aberanta durată a mandatului prezidenţial, însă, ne face pe toţi să credem că preşedintele este părintele ţării şi că ne conduce şi întrucât şi el crede asta, nu avem nicio scăpare, nu vedem în el un demiurg şi în jurul lui nu se zăreşte niciun fel de democraţie.

Poporul care ar trebui să deţină puterea deciziei a fost proiectat într-o formulă concentrată, prin reprezentativitate, în Parlament.

Dar parlamentarii îşi duc grija propriului interes şi, deci, conform noţiunii antice, parlamentarii sunt nişte idioţi - democraţia nu şi-a făcut sălaş nici aici.

Partidele îşi exclud trădătorii, adică pe aceia care nu urmează tezele şi/sau comportamentul dictate de preşedintele partidului, pe cei care votează cum le dictează conştiinţa şi pe cei care fluieră în biserică.

Democraţia nu există înăuntrul partidelor, ci doar în jocul lor exterior, cel al alegerilor, câteodată la patru-cinci ani.

Dar să presupunem că antichitatea nu ar avea aplicaţie practică astăzi (ceea ce, desigur, este o ipoteză falsă); rămâne ca liberalii să ne explice ce fel de liberalism este acesta, prefigurat de ideea că instituţiile de stat ne vor conduce pe căile viitorului.

Parcă nu era aşa la liberali...

Opinia Cititorului ( 45 )

 1. bun articol! nu am votat....

  1. exact la o to dupa alegeri doamna judecator care a condamnat pe primul corrupt al tarii a iesit la pensie. We pare ca a fost prima hartie oficiala in noua veche postura a domnului Iohannis.

   Make da titluri sofisticate.

   Wikipedia: Cuvântul servus provine din latinescul servus, care înseamnă „servitor”. Este o elipsă a expresiei latinești ego sum servus tuus (în traducere ad litteram „eu sunt servitorul tău”).

   Sibienii se saluta uzual intre ei cu "Servus!", iar, in titlu, Make il pune la locul lui pe presedintele din Sibiu, cerandu-i sa se declare servitorul nostru. 

   Da, e un articol bun.

   Nici eu nu am mai votat. 

   Te invirtisi de-a valma-n sofisme iar in ultima fraza scrisa era totul. Desigur ca presedintele trebuie sa fie supus vointei poporului adica ne serveste pe toti.

   de o piesă de teatru în care personajele se salutau cu "sluga"..

   adică i-am pictat cu ştampila.

   de Goldoni , parca - puse.n scena cu Giugaru , Birlic , Tanti Cocea , Carmen Stanescu , R.Beligan .

   Daca tot nu ati votat si deci "NU VA PASA" cine va va servi (sau conduce), atunci ce naiba cautati aici ca sa comentati despre ce ar trebui sa urmeze cand oricum nu v-a pasat de asta? S-a trezit interesul in voi peste noapte? Acum sunteti buni romani, ba chiar docti si capabili de opinii valoroase in spatiul public. Dupa razboi ati iesit in fruntea oastei sa ne expunetii parerile voastre inteligente.

   Sa inteleg ca va pasa pana la urma, ceea ce inseamna ca ati lipsit de vot nu pentru ca nu v-ar pasa ci pentru ca sunteti lenesi sau lipsiti de bunul simt civic? Cei din diaspora au fost capabili sa strabata zeci sau sute de km ca sa voteze iar voi nu ati putut parcurge zeci sau sute de metri, dar in rest va pricepeti la toate si tineti neaparat sa arati asta si altora iesind repede in frunte, precum furnculul. Ati ratat ocazia de a servi Romania, dar totusi sunteti de acord ca Romania trebuie servita. Va contraziceti, luminatilor demagogi! 

   De ce-as vota o persoana pe care o detest?

   Asa, doar ca sa nu ma faci tu de rusine?! 

   Nu vezi ca n-ai ca argument decat "sfanta inflacarare patriotica"? 

   Iti dai seama ca, daca tii sa votezi mortis, schilodesti ideea de alegeri? 

   Cum sa incredintez unui ticalos/ticaloase, despre a carui/carei ticalosie sunt convinsa, dreptul sa-mi reprezinte interesele?  

   Abtinerea de la vot este alegerea mea constienta si tine de atitudinea mea proprie, civica, patriotica.

   Taci! 

   Intru totul de acord ; cine nu a votat, sa se simta lasi in sinea lor insa, fiindca nu sunt capabili de asa ceva, trebuie sa le-o spuna cineva. Felicitari 1.8. !

   Am citit o parabola legata de vot. In primul tur iei un taxi. Te duce exact la adresa. In turul 2 iei autobuzul. Mergi cu mai multi intr-o directie, spre un tel. Nu mergi exact pana la adrsa dar oricum in directia dorita de tine. Cred ca trebuie sa votezi..

   Tocmai ai fost de acord ca presedintele trebuie sa isi serveasca tara.

   Tu nu faci parte din aceeasi tara ca sa o servesti?

   Esti dintre aceia care asteapta ca altii sa isi faca datoria si ti se pare absolut normal asta, dar nu folosesti aceeasi masura si in cazul tau. Esti un demagog in privinta asta asa incat atunci cand se discuta despre servirea tari, TU trebuie sa te faci MIC si sa Taci! 

   Make a scris un articol bun dar s-a oprit prea devreme, la presedinte si nu a mers putin mai departe astfel incat sa priceapa toti nepriceputii cum este cu servirea tarii. Oricat de multi presedinti am schimba si oricat de mult si bine si-ar servi ei tara NU se va schimba mare lucru daca nu intelegem ca fiecare dintre noi trebuie sa isi faca datoria fata de tara (pentru ca asta inseamna sa iti servesti tara). Mai mult decat un "servus" din partea presedintelui ne afecteaza indolenta doctorului, nesimtirea asistentei, superficialitatea profesorului, lehamitea functionarului public, drumul asfaltat prost sau neasfaltat, smechereala din piata etc. etc. Toti visam si asteptam ca presedintele sa isi faca datoria, dar noi ne-o facem ca sa putem pretinde apoi asta de la altii ?

   Tu ti-ai facut datoria fata de tara? 

   Revenind la ce ai scris, ca si tine am avut de ales intre 2 ticalosi, numai ca am avut respect fata de noi toti si am votat ca sa nu ajungem sa "fim serviti" de ticalosul mai mare.

   Daca totusi ai ales sa te abtii cand este vorba de ticalosi, atunci ramai in continuare pe aceeasi pozitie si abtine-te ca tot despre "ticalosi" este articolul. Detesta-i asa cum i-ai votat (in tacere). 

   Niciodata, dar niciodata, nu este realizabila o schimbare de sistem pornind de la schimbarea elementelor sale structurale, ci doar invers, elementele suporta modificari numai venind din schimbarea sistemului.

   Ideea ca societatea noastra s-ar putea schimba, daca fiecare dintre noi ar servi-o, pe langa faptul ca ne incarca pe toti de vinovatie, mai este si gresita, pentru ca lucrurile se petrec pe dos, de indata ce societatea capata coeziune si se solidarizeaza, fiecare incepe sa o serveasca.

   Sa votezi mereu conducatorul cel mai putin rau, perpetueaza raul. 

   ....Ai perfecta dreptate ...Bine punctat. Astia fac parte din "gasca" carcotasilor..dar nu numai..Iar d-l ..Make sunt convins ca d-lui a inteles f. bine.si .totul .din aceasta campanie electorala .Nu cred ca incepand ..de azi a intrat frica in d-l Make..... si o sa creada ca cineva s-a asezat in fata usi de la birou si o sa fie "condus spre viitor".... ( asta ca sa exagerez si eu ..) Eu personal am votat ,dar nici intr-un caz nu interpretez toata aceasta, sa zicem campanie, dupa cum se sfirma in prezentul articol.Nu astept alceva decat ,chiar daca place sau nu cuvantul lui Iohannis de normalitate,, asta sper.Iar cuvantul de normalitate nu cred ca iar trebuie sa-l filozofam.......

  Cred ca articolul asta e inteles bine la a doua citire. La prima citire eram convins ca eu sint presedintele iar lui Iohanis i-am spus la revedere la urmatoarele alegeri....

  1. DE ce n a câștigat Veorica alegerile? Fiindcă nu a fost atenta ce a spus Treichl și ne a cerut sa votam cu inimile. Dacă știa cât suntem de brutal, noi ăștia din East Side Story ne cerea sa voram cu premeditare.... Când ma gândesc la faptul ca în 2014 am stat la coada 10 ore sa votez și acum nici măcar un verpiss dich mit deiner Debatte sa mi spună din poziție bipeda e frustrant. Ma înscriu în PSD, Viva la ViDA. Veorica nu uita va veni și ziua ta. Mare ți a fost inima însă nu și statura. Meditații tu sa dai, ghinion sa nu mai ai. Noi ramanii te iubim și cu tine ne mândrim,. Alta data vom vota doar pe cei ce vor striga' Loazelor de voi ma vreți sa votați după ce beți, ca să aveți doar bucurie, ghinion sa nu mai fie!!!!!!!!!!! Aplauze frenetice, urări din toate inimile și borsogii...

   Dupa prima postare puteai sa bei un ceai laxativ, te goleai de prostia si rautatea

   care zace in tine si cu asta basta ! 

   Dar nu si nu, ai tinut mortis sa continui si sa confirmi titlul !

   Urmarea: mirosi urat de tot, jalnic !!! 

   VBM = verba manent sau pe intelesul tau varza bei marine varza esti in tine. Sofisticarea scrisului "biped" ascunde alzheimer. Trebuie sa te inscrii la meditatiile Vioricai dupa ce te-nscrii in partid. Dupa dragostea si devotamentul aratat, viorica, la meditatii, te va indoctrina cu lapte de pesede, in fuctie de virsta la care consideri ca te afli, de la piept sau din sticla.

   Si eu i-am spus: Pa Iohannis, Pa! esti la ultima.

  Nu de alta, dar in mult-citata si admirata democratie ateniana te puteai pricopsi cu o amenda daca nu-ti indeplineai aceasta obligatie civica.

  Femeile nu votau. 

  Nici sclavii (tii, ce chestie, existau sclavi, chiar multi). 

  Democratia era directa, nu reprezentativa, adica nu puteai delega pe nimeni sa-ti faca treaba de cetatean. 

  Ar fi o chestie sa alegem presedintele pentru o zi, nu? Implicit sa mergem la vot in fiecare zi. Cu siguranta cei care nu se pot osteni sa voteze o data pe an, o vor face plini de bucurie si mandrie in fiecare zi.

  Etc. 

  1. Nu am votat. Bun articolul, pe cine va servi klaus vom vedea...defapt se vede : sapca si rachetele. Sigur aceste accesorii desantate vor sevi poporul roman.

   când a zis ca vrea Debatte atunci domnul Klaus a înțeles Te bate și de aceea nu a vrut sa se pună cu o doamna. Da ce sa te aștepți de la înapoiații ăștia de romani

   Bah tu chiar esti dus. Daca scrii in romaneste se vede clar cit esti de inapoiat. Sau nu faci parte din poporul asta ?

  Eu am votat Iohanis, aplicand principiul contrastelor: in contrast cu Veo, oricine este mai bun presedinte. Cred ca si nea Costel de la etajul 2 ar fi fost mai bun decat Veo. Este Iohanis vreun leader, un om de stat, un om care sa inspire oamenii sa dea pentru tara lor tot ce au mai bun ? Nicidecum. Pai n-avea de unde. Ca la fotbal, ne trebuie pepiniere. Iar in politica se pare ca formatiunile de tineret n-au nici o noima reala (adica rolul de crea tinere sperante, viitoarea garnitura de cadre). Si acum, dupa ce constatam ca Iohanis nu este vreun ch arismatic/motivator/model, sa ne amintim istoria democratiei noastre recente: am avut 2 presedinti ch arismatici: Iliescu si Basescu. Un comunist si o canalie.Desi sunt de dreapta, intre cei doi il prefer pe Ilici, pentru simplul fapt ca a crezut in sistemul lui criptocomunist; a avut un CREZ, si i-a dat curs. Canalia de Basescu n-a avut nici un crez, cu exceptia devalizarii tarii spre folos propriu, asta in timp ce nastea conflicte dupa care turna gaz pe foc cu orice prilej i se ivea. Legenda spune ca Basexu isi trage "taria" din conflicte, se alimenteaza cu ele, cumva sangele lui se improspateaza odata cu nasterea si intretinerea unui conflict. Probabil ca este de preferat asa , daca ar fi sa-l comparam cu Dracula care sugea sange de fecioara, conform romanului lui Bram Stoker. Insa revenind in lumea reala, tara asta a fost dusa de rapa de 2 ch arismatici (alaturi de diverse slugi de-ale lor). Iar Constantinescu a fost din aceeasi liga cu Iohanis, adica zero ch arisma, zero leadership. Pai, sa-mi fie iertata viziunea de azi pe maine, dar aleg un Iohanis anytime, daca am de ales intre el si DOAR oricare din predecesorii/contracandidatii sai. Oricum nu ne conduce el, ci americanii si UE din cand in cand. Asta este destinul unei tari mici: sa fie colonie a unei tari mari. Ar fi bine daca aia mari i-ar lasa in pace pe aia mici, doar ca istoria ultimelor 2 milioane de ani arata ca nu este asa , caci aia mari vin sa ia resursele alor mici si intre timp sa-i sclavageasca. Si atunci, avem 2 sanse: colonie americana cu parfum de UE sau colonie ruseasca. Prefer americana stropita cu sos de EU. Asta este singura "democratie" pe care ne-o permitem . Orice altceva, in opinia mea, este doar wishful thinking.

  1. și noi am zis ca nu îl vrem. Fiindcă am știut ca tăcerea e de aur. Vezi ce popor inteligent suntem...

   Prefera ce vrei, raul necesar daca vrei, insa nu prezenta lipsa unei viziuni proprii ca fiind o solutie rationala.

   Ia prezinta tu o viziune . Sa te vad !

   Inteligent in engleza esti, Cauliflower in gindire. Nah ca ti-am zis-o. Nu ai nici o treaba sa amesteci clasa politica de KKT din romania cu SUA sau UE sau orice alta democratie stabilita. Ceea ce formeaza parlamentul roman de dupa revolutie nu are legatura cu democratia ci doar cu hotia. Esti balkanizat complet, revino-ti !

  A fi sevitorul colectivitatii,

  A fi servitorul cetatii. 

  In fiecare caz este vorba de servitor, dar care sunt serviciile pe care le face sevitorul in fiecare caz? 

  In primul caz matura curtea stapinului. 

  In cazul doi organizeaza si urmareste desfasurarea in conditii normale a activitatii de curatare a orasului. 

  In cazul trei pe linga rolul jucat in cazul doi, “sevitorul” mai urnareste, printre altele, ca zidurile cetatii sa fie in stare buna, de necucerit. Zidurile Constantinopolului au stavilit asalturile dusmanului sute de ani. 

  Rolul “servitorului” Iohannis, stabilit de Constitutie este: 

  “(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. 

  (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.” 

  Se vede ca activitatile servitorilor comunitatii sau cetatii sunt complexe, necesitind prevedere, organizare, coordonare, decizii si control, fapt care-i scoate din rindul servitorilor si-i trece in rindul conducatorilor. 

  Astept si vreau ca Iohannis sa nu fie servitor, ci conducator. Adevaratii conducatori stiu ca puterea sta in stampila noastra. Stampila noastra l-a facut pe Iohannis presedinte, iar pe Dancila a trimis-o la mila partidului. Asa stind lucrurile, vedem ca parca, totusi, democratia functioneaza. Spun totusi pentru ca am o rezeva: cine i-a trimis pe Iohannis si Dancila in fata stampilelor noastre? Sa fie numai simpla intimplare?

  1. De ce crezi ca "prevederea, organizarea, coordonarea, deciziile si controlul" i-ar scoate pe servitori si i-ar trece in rindul conducatorilor?

   Ce inseamna pentru tine un servitor? 

   Un prost neprevazator, dezorganizat, incapabil de coordonare, sovaielnic si fara control? 

   Iar conducatorii sunt caracterizati de calitatile antinomice acestora? 

   Esti confuz. 

   Nu avem nevoie de conducatori pe timp de pace.

   Conducatorii sunt militari sau revolutionari. 

   Esti penibil ca de obicei.

   "Ce blestem pe ţara asta să aleagă între un cinic dictator şi o impostoare?", scrie Ioana Ene Dogioiu, senior editor ziare.com pe Facebook. 

   Servitorul despre care spui este un escroc dovedit de instanta de judecata. Nu ai o minima cultura sau judecata sa poti pricepe cine te conduce. 

   "Instanța de apel a reținut că nu poate fi considerat valid actul subsecvent certificatului de moștenitor declarat nul, cu atât mai mult cu cât intimații-pârâți Baștea Ioan și Johannis Carmen Georgeta, părți în contractul de vânzare-cumpărare în calitate de vânzător și cumpărător, au figurat și în calitate de beneficiari ai certificatului de moștenitor, neputându-se reține buna-credință a soților cumpărători”. 

   ”Cumpă rătorii (sotii Iohannis), cu minime diligențe, au cunoscut sau puteau să cunoască faptul că cel care le transmite cota de ½ din imobil nu își justifică dreptul succesibil al proprietarilor înscriși în Cartea Funciara cu acte de stare civilă cum impunea legea, iar unul din testamentele de care acesta s-a prevalat pentru justificarea intrării imobilului în cauza în masa succesorală a fost infirmat ca urmare a expertizei grafologice prin sentința civilă nr. 276/15.01.1996 pronunțată în dosar civil 2686/1997 în care au fost părți atât vânzătorul din prezentul contract de vânzare-cumpărare, Baștea Ioan, cât și cumpărătoarea Johannis Carmen” 

   Pentru unii, cei alesi.

   Servitor, sluga = persoana care munceste la stapin. 

   Printre activitatile unui servitor poate fi si aceea de a matura curtea stapinului. Si pentru ca totul sa fie bine, adica stapinul multumit, ca altfel servitorul n-ar mai fi servitor, servitorul trebuie sa faca acesta activitate cu inalta responsabilitate, si asta inseamna sa puna la bataie calitatile si aptitudinile in domeniu pe care le are. Si, desigur, sa prevada, sa organizeze, sa coordoneze, sa decida, sa controleze, toate astea pentru ca activitatea sa fie realizata ca la carte. Daca individul se nimereste a fi “Un prost neprevazator, dezorganizat, incapabil de coordonare, sovaielnic si fara control” nu putem sa spunem ca-i paguba-n ciuperci, dar nici ca-i cine stie ce paguba, ci pur si simplu servitorul si-a condus activitatea prost, a ramas o curte prost maturata, pina la interventia stapinului. 

   Cu totul altele sunt urmarile activitatii prost facute de un conducator raspunzator de soarta unor colectivitati de zeci, sute,... milioane de oameni. 

   “Nu avem nevoie de conducatori pe timp de pace.” 

   Or fi unii care nu au aceasta nevoie. Dar te asigur ca toate statele au acesta nevoie.  

   Altfel de ce principala preocupare a lui Trump este sa faca “America First”, si a lui Xi Jinping este sa faca din China principala putere a lumii? 

   Ce tara din lume n-are nevoie de conducatori?! 

   La noi: “(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale.” 

   De ce o fi avind statul puteri? Nu cumva ca sa conduca? 

   Pot ramine puterile fara conducatori? 

   Evident ca nu. Iar Iohannis este unul dintre ei. Cel cu legimitatea cea mai mare.

   Suveranul este poporul, nu presedintele.

   Vrei sa pui conducator peste suveran?

   Asta se numeste statul paralel. 

   numai ca nu conduce tara de dimineata pina seara. O conduce doar pentru un moment si pentru o activitate unica, adica atita timp cit pune stampila pe buletinul de vot pentru a-si alege conducatorul.

   Nostima, asta cu statul paralel. Am si eu una, de la lume adunata: 

   Un tip se intoarce acasa, i-si vede sotia in pat si un tip sub pat. Il intreaba: 

   - Da' tu cine esti?

   - Statul paralel. 

   Pai exact asta e problema, ca suveranul este uzurpat in actul de conducere, sub diverse pretexte tehnice penibile.

   Da, Iohannis este un escroc si un hot dar si un cinic dictator.

   Asta stiu toti. Stie si Pribeagul. Dar tac de rusine si isi ascund mana manjita de rahat liberal cu care au votat. Macar de ar tacea din gura, rusinati de candidatii din turul 2.

   Decamdata este clar doar ca Iohannis a salvat statul de drept. Nu-i greu sa ne imaginam ce s-ar fi ales de Justitia noastra "separata, libera si independenta" daca ajungea Ponta presedinte. Daca chiar n-aveti imaginatie amintiti-va doar de "martea neagra", de prima "martea neagra".

   Mersul lumii ar fi urmatorul: 

   Mai mereu am votat, din ce in ce mai dezamagit, presedinte de stinga. Spun drept ca nu stiu daca am votat sau nu Constantinescu. Stiu precis ca Basescu mi-a produs mereu o scirba imensa, deci n-aveam cum sa-l votez. Mi-am luat ramas bun de la PSD in timpul presedintiei lui Ponta, cind aveam mari asteptari de la USL, o alianta cum alta mai puternica n-a fost. USL, cu lideri mai curatei, putea parca sa faca tot ce tara avea nevoie. Dar n-a fost sa fie, datorita imbecilitatii conducatorilor, care au pierdut tot. Idiotii! A mai fost si mitingul de aniversare a lui Ponta, pe stadion, cu zeci de mii de oameni; o desfasurare de forte halucinanta si de prost augur. 

   Deci, nu sunt nici pesedist, nici liberal. Am un vot si-l dau aceluia care consider ca ar conduce cel mai bine tara, partid sau persoana. 

   Dupa toate prostiile pe care le-a facut PSDul condus de Dragnea-Dancila, ce alegator normal, neincadrat politic, sau chiar pesedist normal ar mai putea vota PSD sau Dancila?

   In rest cum e, "tac de rusine" sau "Macar de ar tacea din gura"? 

   Eu sunt un simplu cetatean..Cand aud astfel de cuvinte jignitoare...,parca nu-i invidiez deloc pe cei ce au plecat din tara......Stati acolo prieteni ,deoarece in Romania uitati-va cine au mai ramas.( si sunt multi din acestia)

   Ion si Pribeagul sunt niste oameni nepregatiti, care stiu alfabetul dar nu pot intelege ceea ce scrie negru pe alb o instanta de apel din Romania. Au textul in fata lor precum o carte deschisa. Este o Biblie, sunt niste afirmatii la fel de simple si clare ca ale lui Moise. Dar ei doi sunt niste monstri asa cum ii caracteriza Caramitru Junior.

   "votantul PNL este chiar mai rural decât PSD, cu oameni aproape la fel de săraci și cu educatie aproape la fel de scăzută ca și PSD. Însă electoratul este mai tânăr.” a scris Caramitru Jr. pe Facebook

   ”La cei cu Iohannis e și mai greu. E ceva de genul - ÎL VOTĂM! De ce? Pentru ca face! Ce face? Nu știu sa răspundă. Zic - domne ne reprezintă. Cum? Nu știu să răspundă. Când încerci cu argumente logice - ies cu isterie și urlete. Nivel similar cu discuțiile cu PSD-iștii” 

  Klaus Iohannis este securist. Vom afla peste ani, asa cum aflam acum despre Basescu ca a fost Petrov, mesajul acestei dezvaluiri acum, la 5 ani de la terminarea mandatului nu este un mesaj doar pentru Basescu ci si pentru Iohannis.

  Iohannis a facut bani din "baby brokering" precum Cristian Burci. Acesta din urma a fost filmat pentru emisiunea 60 minutes. „Am trimis nenumărate note informative în care avertizăm instituțiile statului, inclusiv la Parchet, dar n-a ținut nimeni cont de ele pentru că Burci venea de mână cu generalul Gheorghe Şerbanescu și blocă demersurile noastre. Noi ne-am făcut datoria și am anunțat prin note instituțiile statului. Burci n-a fost protejat de SRI, ci de celălalt serviciu secret, de unde provine generalul Şerbănescu. De acolo mai provin și alții care îl protejează”, precizat Timofte, fost sef SRI. 

  Cine s-a ocupat de adoptiile internationale in perioada de dupa revolutie? Liberii antreprenori? Sau securistii? Cine a obtinut bani din permisele pentru emigrare date sasilor in regimul comunist? Securistii sau profesorii de fizica? Ceea ce spun este ca de aceste lucruri nu se ocupau banalii profesori de fizica ci persoanele bine conectate. Securistii. 

  Klaus Iohannis si-a dus familia in Germania dupa care s-a intors in Romania. Nu stie nimeni de ce. Se poate presupune ca afacerile dintr-o Romanie la care erai conectat la puterea securista erau mai profitabile. 

  Ce a facut Klaus Iohannis la revolutie in Sibiu? Nimeni nu stie. 

  Klaus Iohannis este SINGURUL escroc care se foloseste de acte false, dar in puscarie ajunge doar un intermediar, in functionar dintr-o comuna care a dat certificatul fals. Insa cei care au profitat de certificat sunt in libertate si fara nicio oboseala, sotii Iohannis si prietenul lor. Daca voi credeti ca puteti incerca o astfel de escrocherie si scapati, incercati si voi. Veti vedea puscaria de pe dinauntru. Scapa neatins doar unul bine conectat.

  Pa Make! Pa.

  Domnilor ce nu ati votat. Ce ar fi oare daca nimeni nu s-ar duce la vot? O fi mai bine oare? Mai ganditi-va!

  1. Da. M-am gindit. A nu te duce la vot este ca si o palma data tutror politicienilor. Daca nimeni nu ar mai merge la vot nu s-ar putea intruni cvorum necesar si alegerile sint invalidate. Continuam asta pina cei ce candideaza inteleg sa conduca in interesul general si nu al buzunarului propriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9261
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0937
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4797
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6851
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.3486

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro