Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

KLAUS IOHANNIS, UN NOU ATAC LA ADRESA SOCIAL-DEMOCRAŢILOR:"PSD îşi doreşte o criză politică suprapusă actualei crize sanitare"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Depunerea unei moţiuni de cenzură, în această perioadă, este o dovadă de maximă iresponsabilitate, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, ieri, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban şi cu o parte dintre membrii Guvernului.

Klaus Iohannis a precizat: "Unii politicieni încurajează încălcarea legilor şi nerespectarea măsurilor de protecţie. Sunt aceiaşi vechi politruci care au slăbit timp de trei decenii statul român. În vreme ce priorităţile noastre sunt protejarea cetăţenilor şi programul de relansare economică, prioritatea PSD este, culmea, dărâmarea guvernului, aşa cum a anunţat cu mândrie liderul acestui partid. (...) O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară, asta îşi doreşte PSD pentru România. De aceea, spun încă o dată că România nu mai poate rămâne blocată în trecut, are nevoie de resetare şi reconstrucţie".

Declaraţia preşedintelui Iohannis a fost imediată taxată de liderii PSD care au spus că niciunul dintre ei nu a afirmat că moţiunea de cenzură va fi introdusă în perioada aceasta, de stare de alertă.

Alfred Simonis, liderul grupului deputaţilor social-democrat, a spus: "Discutăm despre convocarea unei sesiuni extraordinare în lunile iulie-august şi abia atunci probabil vom depune moţiune de cenzură. În niciun caz acum, când ne aflăm în stare de alertă, stare pe care o vom aproba mâine (n.r. - astăzi) în Parlament".

Amintim că luni, la Ora Guvernului, în plenul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD şi Victor Ponta, preşedintele Pro România, i-au solicitat premierului Ludovic Orban să demisioneze din fruntea Guvernului, ameninţându-l că, în caz contrar, vor introduce o moţiune de cenzură împotriva Executivului fără a preciza însă data la care vor face acest lucru.

Referitor la starea de alertă, tot ieri, preşedintele Klaus Iohannis a spus că autorităţile locale trebuie să îşi asume un rol mai ferm, proactiv cu gestionarea situaţie în comunităţile pe care le administrează.

Klaus Iohannis a mai precizat că, în perioada următoare, nu se poate vorbi despre o repornire a economiei de la zero, deoarece economia ţării nu a fost oprită în ultimile două luni, existând sectoare care au funcţionat la capacitatea maximă cum ar fi construcţiile, serviciile de utilităţi publice, infrastructura de transport, de sănătate şi sectorul alimentaţiei publice.

Preşedintele a arătat că relansarea economică se va face pe baza unor investiţii în proiecte mari din infrastructura de transport, energetică şi sanitară, pe principii care să asigure susţinerea durabilă a dezvoltării. Klaus Iohannis a mai spus că pentru realizarea acestui program vor fi accesate toate formele de sprijin financiar disponibile, inclusiv cele care sunt discutate acum la nivelul Comisiei Europene.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Asa crezi dta. ?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Si oare pe cine vor sa puna sa guverneze aceasta tara. Veorica, Vulvuta, Carmen. Si la sefie, nasul mafiotilor din Caracal. Nu au decat oameni fara valoare si nelegiuiti. Tot ce-i mai rau in aceasta tara s-a adunat la acest partid. Ca nu mai sunt comunisti, sunt mult mai rau!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS