KLM şi Thalys au semnat un parteneriat pentru transferul pasagerilor la bordul trenurilor de mare viteză pe ruta Amsterdam-Schiphol - Bruxelles

S.B.
Companii / 22 iulie

KLM şi Thalys au semnat un parteneriat pentru transferul pasagerilor la bordul trenurilor de mare viteză pe ruta Amsterdam-Schiphol - Bruxelles

KLM Royal Dutch Airlines şi Thalys au lansat parteneriatul prin intermediul căruia KLM cumpără pentru pasagerii săi locuri la bordul trenurilor de mare vitează operate de Thalys pe ruta Amsterdam-Schiphol (AMS) - Bruxelles (şi retur).

Acest parteneriat va permite KLM Royal Dutch Airlines să opereze un zbor mai puţin între Aeroportul Internaţional Amsterdam Schiphol (AMS) şi Bruxelles în fiecare zi. Scopul acestui proiect este de a creşte numărul pasagerilor care călătoresc cu trenul între Bruxelles şi Schiphol, în contextul în care majoritatea dintre aceştia sunt pasageri de transfer care continuă călătoria la bordul avioanelor KLM.

Colaborarea dintre cele două companii reprezintă un prim pas important în implementarea de către KLM a planului de acţiune dezvoltat de Guvernul Ţărilor de Jos pentru integrarea serviciilor feroviare cu cele aeriene. Lansat în comun la sfârşitul anului 2020 de către Ministerul Infrastructurii şi Gospodăririi Apelor şi reprezentanţi ai Aeroportul Internaţional Amsterdam Schiphol, ProRail, KLM Royal Dutch Airlines şi NS Dutch Railways, planul prevede acţiuni şi măsuri concrete prin intermediul căruia călătoriile internaţionale pe calea ferată pot deveni o alternativă logică şi sustenabilă, care să completeze serviciile de transport aerian de persoane pe distanţe mai scurte de 700 de kilometri.

KLM oferă deja pasagerilor săi opţiunea de transfer într-un tren de mare viteză deţinut de Thalys în locul unui zbor pe ruta Bruxelles - Aeroportul Internaţional Amsterdam Schiphol (AMS) şi invers. Înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, între 20 şi 25% dintre pasageri, însemnând aproximativ 36.000 de clienţi KLM, au optat pentru această alternativă.

În prezent, KLM Royal Dutch Airlines, împreună cu NS Dutch Railways şi alte companii feroviare europene de căi ferate, caută modalităţi de a extinde această opţiune şi către alte destinaţii europene.

"Acest serviciu este primul rezultat concret al planului de acţiune pentru integrarea serviciilor feroviare cu cele aeriene, propus de Ministerului Infrastructurii şi Gospodăririi Apelor şi implementat împreună cu reprezentanţi ai Aeroportului Amsterdam-Schiphol, ProRail şi NS Dutch Railways. Prin intermediul acestuia ne dorim să oferim pasagerilor noştri o călătorie fără probleme, cu conexiuni între punctele de transfer feroviar şi aerian", a declarat Boet Kreiken, Vicepreşedinte Executiv Customer Experience KLM.

Avantajele oferite în acest caz pasagerilor de către KLM şi Thalys constau în valabilitatea biletului de avion atât pentru călătoria cu trenurile de mare viteză deţinute de Thalys pe ruta Amsterdam Bruxelles şi viceversa, cât şi cu avioanele companiei KLM, respectiv planificarea integrată a călătoriilor către destinaţiile europene sau transatlantice. În plus, KLM va oferi pasagerilor actualizări în timp real despre programul trenurilor pe ruta Amsterdam - Bruxelles.

Etapa de test va continua până pe 29 octombrie anul acesta, când va avea loc o evaluare aprofundată cu scopul de a identifica opţiunile de dezvoltare pentru acest tip de serviciu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro