Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Kremlinul anunţă oprirea unor pregătiri în vederea unui summit în "formatul Normandia"

D.D.
Internaţional /

Kremlinul anunţă oprirea unor pregătiri în vederea unui summit în "formatul Normandia"

Pregătiri în vederea unui summit pe tema soluţionării conflictului din Ucraina - între Kiev, Moscova, Berlin şi Paris - au fost oprite, a anunţat marţi Kremlinul, relatează Reuters.

"Atunci când o parte pretinde că are abordări noi, formatul Normandia întâmpină dificultăţi care complică pregătirea unui asemenea summit", a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

O reuniune a "formatului Normandia" - între Franţa, Germania, Rusia şi Ucraina - "este evocată de peste o lună de către cele patru părţi, însă Moscova consideră că Kievul i-a transmis semnale contradictorii" după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a încheiat, la începtul lunii, un acord cu Rusia vizând să acorde autonomie regiunii Donbas, devastată de război din 2014 şi aflată sub controlul separatiştilor proruşi.

Această problemă a fost abordată luni de către Vladimir Putin şi Emmanuel Macron într-o convorbire la telefon.

Cei doi au discutat doar "opţiuni", potrivit unei surse de la Palatul Elysee.

Un consilier de la Kremlin, Iuri Uşakov, a declarat marţi că "niciun progres" nu s-a făcut în acest subiect.

Pe de altă parte, Macron a subliniat, în această convorbire cu Putin, "importanţa prelungirii armistiţiului" în nord-estul Siriei şi a unei "ieşiri din criză prin mijloace diplomatice".

"Conversaţia a vizat în principal situaţia din nord-estul Siriei", a anunţat luni preşedinţia franceză într-un comunicat, o discuţie înaintea întâlnirii lui Putin cu Recep Tayyip Erdogan la Soci.

Turcia a lansat la 9 octombrie o ofensivă în nord-estul Siriei contra miliţiei kurde siriene Unităţile Protecţiei Poporului (YPG), pe care o consideră "teroristă", care care este susţinută de Occident în lupta împotriva Statului Islamic (SI).

Această operaţiune este suspendată de joi, în urma unui armistiţiu fragil, megociat de Washington cu Ankara, vizând să permită retragerea miliţiei kurde până marţi la ora 19.00 GMT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie