Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

LA IAŞIAu început lucrările de contorizare inteligentă pentru peste 10.000 de clienţi

A.P.
Comunicate de presă /

Au început lucrările de contorizare inteligentă pentru peste 10.000 de clienţi

Circa 1.000 de contoare inteligente au fost deja instalate;

Reţeaua de distribuţie va fi modernizată prin înlocuirea a circa 8,8 km de cabluri şi a peste 1.800 de tablouri electrice;

Investiţia, de peste 45 mil. lei, este cofinanţată cu circa 19 mil. lei din fonduri europene;

Echipele contractorilor companiei de distribuţie Delgaz Grid au început, luna trecută, lucrările de execuţie pentru implementarea proiectului, fiind montate deja circa 1.000 de contoare inteligente şi 160 de tablouri electrice (firide), conform unui comunicat de presă al Delgraz-Grid.

În cadrul investiţiei vor fi montate peste 10.000 de contoare, iar reţeaua de distribuţie de joasă tensiune aferentă va fi reabilitată prin înlocuirea a 8,8 km de cabluri şi a peste 1.800 de tablouri electrice (firide). Mai mult, vor fi implementate infrastructura hardware şi aplicaţiile software necesare funcţionării sistemului de măsurare inteligent.

Csulak Ferenc, director general al Delgaz Grid, a declarat: "În pofida contextului dificil cauzat de pandemia Covid-19, ne respectăm promisiunea făcută clienţilor noştri de a le oferi o servicii mai bune. Sunt convins că efortul nostru se va regăsi în îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi a unui grad ridicat de continuitate a distribuţiei de energie electrică".

Realizarea anumitor operaţiuni în condiţii de siguranţă necesită şi întreruperi în alimentarea cu energie, consumatorii fiind anunţaţi din timp, inclusiv prin afişaj la scările de bloc şi la sediile Asociaţiilor de Proprietari.

Echipa este conştientă de disconfortul ce poate apărea pe parcursul derulării lucrărilor şi ia măsuri pentru limitarea numărului şi a duratei întreruperilor la minimul posibil.

Contorizarea inteligentă oferă o serie de beneficii şi facilităţi, şi anume:

Indexul contorului este transmis în mod automat, nu mai este necesară transmiterea acestuia de către client sau vizita cititorului;

Factura va reflecta exact consumul realizat, fiind eliminate facturile de estimare, permiţând clienţilor o mai bună gestionare a consumului şi bugetului;

Pe lângă datele referitoare la consum, contoarele transmit şi diferite tipuri de alarme către sistemul central, unde sunt analizate şi sunt stabilite măsuri de intervenţie de la distanţă sau în teren, după caz;

Operaţiunile de deconectare şi/sau reconectare la un consumator la care este instalat şi integrat în sistem un contor inteligent nu presupun costuri pentru client.

În ultimii ani au fost instalate la consumatorii din Moldova, prin programe de investiţii succesive în valoare de aproximativ 130 de milioane de lei, circa 320.000 de contoare inteligente. Pentru perioada 2019-2028 ţinta companiei este montarea a aprox. 397.000 de contoare, valoarea investiţiilor fiind de circa 127,3 milioane de lei. Aceasta înseamnă că peste 700.000 de clienţi, vor avea instalate contoare inteligente până la sfârşitul lui 2028.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie