Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

LA NOUĂ LUNIAlbalact şi-a crescut cifra de afaceri cu 12,7%, la 78 milioane euro

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Cifra de afaceri a producătorului de lactate Albalact (ALBZ) a crescut cu 12,7%, în primele nouă luni, la 346,85 milioane de lei (78 milioane de euro), iar profitul net a avansat de peste două ori, la 12,43 milioane de lei (2,8 milioane de euro).

În intervalul ianuarie-septembrie al anului precedent, Albalact a înregistrat o cifră de afaceri de 307,9 milioane de lei şi un profit net de 5,43 milioane de lei.

Veniturile din exploatare ale Albalact au crescut cu 21,4%, de la 308,7 milioane de lei în primele nouă luni ale anului trecut la 374,78 milioane de lei (84,3 milioane de euro) în acest an, potrivit datelor transmise Bursei de Valori Bucureşti şi citate de Mediafax.

Cheltuielile din exploatare au avansat cu 20% în acest interval, de la 300,6 milioane de lei la 360,96 milioane de lei (81,15 milioane de euro).

Obiectivul principal al producătorului de lactate pentru acest an este ca cifra de afaceri să depăşească pragul de 100 milioane euro, estimare susţinută de creşterea pe piaţa brânzeturilor şi iaurturilor şi menţinerea cotelor pe celelalte segmente. Tot pentru acest an, Albalact şi-a bugetat o creştere a profitului net cu 30%, la 11 milioane lei (2,5 milioane euro).

Producătorul deţine două unităţi de producţie, una în localitatea Oiejdea din judeţul Alba şi una în Câmpulung Moldovenesc, fabrica Rarăul.

Acesta ocupă locul 3 în topul producătorilor de lactate din România, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub mărcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact şi Rarăul. Compania are peste 800 de angajaţi.

Cel mai mare acţionar al Albalact este omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,53% din acţiunile Albalact, prin două firme înregistrate în Cipru, Crisware Holdings (26,86%) şi Croniar Holdings Limited (15,67%).

În acţionariat se mai regăseşte fondul de investiţii RC2, înregistrat tot în Cipru, cu 25,45% din acţiunile Albalact.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS