Abonament gratuit

LA NOUĂ LUNIProfitul brut al Alpha Bank Romania - 10,7 milioane euro

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Profitul brut al Alpha Bank Romania - 10,7 milioane euro

Profitul Alpha Bank Romania înainte de impozitare a fost de 10,7 milioa­ne euro, în primele nouă luni ale anului în curs, conform comunicatului transmis, aseară, de instituţia de credit.

Grupul Alpha Bank a înregistrat, în ţara noastră, o creştere de 6,4% a veniturilor operaţionale, ajungând la 104,3 milioane euro, la finalul celui de-al treilea trimestru.

Cheltuielile operaţionale au avansat cu 9,9%, în principal ca urmare a creşterii contribuţiei la Fondul Naţional de Garantare a Depozitelor, precum şi a creşterii cheltuielilor cu personalul.

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank Romania, a subliniat: "Indicatorii financiari de la sfârşitul celui de-al treilea trimestru al acestui an reflectă strategia echilibrată si prudentă a Alpha Bank Romania. Banca şi-a menţinut în această perioadă poziţia robustă, înregistrând o creştere a veniturilor operaţionale şi o diminuare a ratei creditelor neperformante. Creditele şi depozitele s-au situat pe un trend ascendent, reconfirmând încrederea clienţilor noştri".

Valoarea creditelor acordate de bancă a atins 2,6 miliarde euro, împrumuturile ipotecare înregistrând o creştere anuală de 6,1%, până la 1,15 miliarde euro. Depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la 2,47 miliarde euro, crescând cu aproape 8%, mai arată instituţia de credit.

Rata creditelor neperfor­mante a scăzut semnificativ, la 3,7%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a situat la 6,4%.

La finalul lunii iunie, Alpha Bank a listat la BVB prima emisiune de obligaţiuni ipotecare lansate, în aprilie, pe piaţa noastră. Valoarea emisiunii de obligaţiuni ipotecare este de 200 milioane de euro, emisiunea fiind formată din 2.000 de titluri ce au fost deja lis­tate la bursa din Luxemburg, cu o valoare de 100.000 de euro fiecare, la o dobândă EURIBOR 6M + 1,5% pe an. Emisiunea este doar prima dintr-un program de obligaţiuni în valoare de un miliard de euro lansat de instituţia de credit elenă.

Alpha Bank Romania avea, în cel de-al treilea trimestru, o reţea formată din 130 unităţi şi 1.983 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

10 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8359
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1129
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4883
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3702
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.7021

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie