Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

LA PRESIUNEA LUI TRUMP:General Motors negociază vânzarea unei fabrici din Ohio pe care intenţiona să o închidă

L.A.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

La presiunea preşedintelui Donald Trump, General Motors (GM) a anunţat ieri, că negociază vânzarea unei fabrici din Ohio, pe care intenţiona să o închidă, cu o companie producătoare de camioane electrice care duce lipsă de capital, transmite Reuters.

GM, cel mai mare producător auto din Statele Unite, a anunţat că va investi 700 de milioane de dolari în alte trei fabrici din Ohio, un stat important pentru şansele lui Trump de a fi reales în 2020, şi va menţine unele operaţiuni la o fabrică din Canada care ar fi urmat la rândul ei să fie închisă până la sfârşitul acestui an, mai informează agenţia.

Deciziile au avut loc după ce grupul GM a fost luni de zile criticat pentru planul anunţat în noiembrie 2018, de închidere a cinci fabrici nord-americane şi desfiinţare a 15.000 de locuri de muncă.

Decizia GM de a închide fabrica de asamblare de automobile din Lordstown, Ohio a devenit un subiect de interes pentru Trump şi mai mulţi candidaţi prezidenţiali democraţi.

Trump, care a dezvăluit pe Twitter planul GM pentru Lordstown, a spus că acordul cu compania Workhorse Group din Cincinnati depinde de acordul sindicatului United Auto Workers. Guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, şi-a exprimat precauţia.

"Este un pas, dar mai avem multe de făcut", a spus DeWine. El a menţionat eforturile actuale ale Workhorse de a obţine un contract cu Serviciul Poştal al SUA, ca fiind un pas esenţial, mai informează Reuters.

Workhorse este un startup producător de camioane electrice mici şi drone care a raportat pierderi totale de 150 de milioane de dolari de la începerea activităţilor, în 2007, potrivit documentelor financiare ale companiei. La sfârşitul lunii martie, Workhorse avea rezerve de capital de numai 2,8 milioane de dolari, iar în primul trimestru a realizat vânzări de 364.000 de dolari, scrie agenţia.

Workhorse şi o entitate nou înfiinţată, la care Workhorse deţine o participaţie minoritară, ar angaja iniţial câteva sute de persoane la fabrica din Ohio, care ar urma să fabrice camionete pickup comerciale electrice, potrivit unor oficiali ai companiei.

În 2016, GM avea 4.500 de angajaţi la fabrica din Ohio, iar în martie anul acesta a desfiinţat ultimele 1.500 de locuri de muncă, odată cu oprirea producţiei de automobile Chevrolet Cruze, din cauza vânzărilor scăzute.

Dintre 2.800 de angajaţi cu ora afectaţi de planurile de oprire a producţiei la patru fabrici din SUA, 1.350 au acceptat să fie transferaţi la alte fabrici ale GM, potrivit companiei. La Lordstown, aproximativ jumătate dintre cei care erau angajaţi la momentul opririi producţiei au fost transferaţi în alte părţi.

GM a mai anunţat ieri că va investi 700 de milioane de dolari şi va crea 450 de locuri de muncă la fabricile din Toledo, Parma şi Moraine, Ohio.

"Veşti foarte bune pentru Ohio", a scris Trump pe Twitter.

GM nu va renunţa la majoritatea măsurilor de restructurare, inclusiv la decizia de a renunţa la 15% din forţa de muncă salariată şi la oprirea producţiei la trei fabrici nord-americane, inclusiv la cea din Lordstown.

Săptămâna trecută, GM a oprit producţia la o fabrică de lângă Baltimore care construia transmisii.

Directorul general al GM, Mary Barra, a declarat că Workhorse "ar putea contribui la continuarea tradiţiei de pester 50 de ani a "activităţilor de asamblare a vehiculelor" de la Lordstown.

Sindicatul UAW a anunţat ieri, că GM ar trebui să aducă un produs nou la Lordstown şi să continue activitatea acolo, adăugând că va continua un proces federal împotriva GM pentru a proteja drepturile contractuale ale membrilor săi, mai informează Reuters.

Reprezentanţii Workhorse au spus că intenţionează să lucreze cu sindicatul. Cu toate acestea, o fabrică pe care a cumpărat-o de la Navistar în 2013, care era sindicalizată, funcţionează acum cu angajaţi care nu sunt membri de sindicat, potrivit raportului anual al companiei.

Acţiunile Workhorse au crescut cu 190% în urma informaţiilor, în timp ce titlurile GM au fost aproape neschimbate.

Separat, GM şi cel mai mare sindicat al angajaţilor din industria auto canadiană, au ajuns la un acord pentru salvarea parţială a unei fabrici de asamblare din Ontario, prin transformarea într-o unitate producătoare de piese de schimb.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie