LA PRIMUL SUMMIT MONDIAL PE TEMA VACCINĂRII:Juncker îi denunţă pe cei care "se joacă cu focul"

A.M.
Internaţional /

Jean-Claude Juncker (Sursă foto: Twitter)

Jean-Claude Juncker (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker i-a denunţat, joi, pe cei care "se joacă cu focul" refuzând vaccinarea, în cadrul primului "summit mondial" organizat la Bruxelles împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăşii (OMS), pe fondul unei creşteri a numărului cazurilor de boli ca rujeola, relatează AFP.

"În timp ce în anumite părţi din lume mor fiinţe umane din lipsă de vaccinuri, aici persoane îşi riscă viaţa lor şi pe a altora refuzându-le. Unii nu se joacă cu focul prevenţiei ci se joacă cu focul", a deplâns Jean-Claude Juncker în deschiderea acestui summit, informează News.ro.

UE şi OMS au decis să organizeze această întâlnire între lumea politică, societatea civilă, experţi în domeniul sănătăţii şi reprezentanţi ai reţelelor de socializare, pe fondul unor îngrijorări tot mai mari în faţa unei multiplicări a unor maladii despre care se credea că au fost eradicate mulţumită vaccinurilor, mai ales a rujeolei.

La nivel mondial, s-au înregistrat aproape de trei ori mai multe cazuri de rujeolă în primul semestru al lui 2019 faţă de cele înregistrate în tot anul 2018.

"În Europa, numărul deceselor legate de rujeolă a crescut de şase ori din 2016 în 2018. Iar aceste cazuri vizează în principal persoane nevaccinate. De ce? Pentru că mulţi europeni nu au încredere în vaccinuri: 38% dintre ei cred că ele cauzează boli de care acestea sunt menite să protejeze", a subliniat Jean-Claude Juncker, exprimându-şi regretul faţă de o "neîncredere stupidă".

"Minciunile cu privire la vaccinare se răspândesc în ţările dezvoltate din Europa, Statele Unite, Canada şi în alte părţi, dar şi în ţări mai puţin dezvoltate, precum Pakistanul şi Republica Democratică Congo (RDC), compromiţând lupta împotriva poliomielitei, Ebolei şi altor maladii care ar putea fi evitate mulţumită vaccinurilor", a explicat, la rândul său, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, prezent la Bruxelles.

CE şi OMS cooperează cu platforme digitale şi reţele de socializare într-oîncercare de a contracara campanii de dezinformare.

"Anunţuri recente ale Pinterest şi Facebook că vor direcţiona utilizatorii către informaţii exacte şi fiabile cu privire la vaccinuri sunt binevenite, sunt un început bun. Însă trebuie să facă mai mult, iar noi sperăm că o vor face", a subliniat dr. Ghebreyesus.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS