Abonament gratuit

LA SOLICITAREA ASOCIAŢIEI BROKERILORBVB a completat ordinea de zi a AGA

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

BVB a completat ordinea de zi a AGA

Dan Paul: "Consiliul Bursei a făcut o interpretare proprie la unul din punctele pe care le-am solicitat noi" 

Bursa de Valori Bucureşti a completat ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor, programată pentru 13 martie, după ce a primit o solicitare în acest sens de la Asociaţia Brokerilor şi şase intermediari, acţionari ai bursei.

Aceştia doreau completări referitoare la Actul Constitutiv, dar şi legate de politica tarifară propusă de bursă.

"Consiliul Bursei a făcut o interpretare proprie la unul din punctele pe care le-am solicitat noi", ne-a declarat Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor. Potrivit domniei sale, la punctul 3, referitor la Actul Constitutiv, Bursa cere acţionarilor să aleagă între două variante - una propusă de Consiliul Bursei, una propusă de Asociaţia Brokerilor, - pe articolul referitor la alegerea membrilor Consiliului prin votul cumulativ.

"Noi nu am cerut asta şi ar fi trebuit ca Bursa să completeze convocatorul conform solicitării noas-tre", ne-a mai spus Dan Paul.

Alternativa oferită de BVB la problema votului cumulativ ridicată de Asociaţia Brokerilor este ca preşedintele Consiliului să fie ales de către Adunarea Generală ordinară, Consiliul Bursei fiind îndreptăţit să aleagă din rândul membrilor săi doi vicepreşedinţi şi un secretar general.

BVB a adăugat pe ordinea de zi a AGA propunerea Asociaţiei Brokerilor ca obligativitatea depunerii declaraţiilor privind colaborarea cu Securitatea sau serviciile secrete să fie extinsă şi pentru conducătorii BVB.

În ceea ce priveşte noua politică tarifară, Consiliul Bursei introduce un punct suplimentar prin care acţionarii vor avea opţiunea de a dezbate "ratificarea unor tarife şi comisioane aprobate de Consiliul Bursei şi stabilirea nivelului maxim al acestora".

Consiliul Bursei a specificat că noua politică tarifară va fi supusă votului acţionarilor în situaţia în care punctul menţionat anterior nu va întruni majoritatea din totalul de voturi exprimate.

Grupul de acţionari format din Asociaţia Brokerilor, Finaco Securities, Interfinbrok Corporation, Confident Invest, Muntenia Global Invest, Rombell Securities şi Intervam a solicitat, pe 20 februarie, completarea cu anumite puncte a ordinii de zi a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) BVB, programată pentru data de 13 martie.

Bursa de Valori Bucureşti şi-a convocat acţionarii înaintea şedinţei de bilanţ, pentru schimbarea actului constitutiv şi adoptarea unei noi politici tarifare.

Asociaţia Brokerilor s-a pronunţat împotriva creşterii comisionului fix pentru intermediari propus de BVB şi a propus introducerea obligatorie a votului cumulativ la alegerile administratorilor BVB.

BVB are în vedere introducerea unui tarif fix lunar de 3.500 lei pentru brokeri şi scăderea comisioanelor variabile din valoarea tranzacţiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie