Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

LA UN RANDAMENT DE 4,21% PE ANMinisterul Finanţelor a atras, joi, peste 437 milioane lei de la bănci

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Ministerul Finanţelor a atras, joi, peste 437 milioane lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 437,1 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark pe 62 de luni, la un randament mediu de 4,21% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 300 de milioane de lei, însă băncile au suprasubscris oferta, până la 963,3 milioane lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei la randamentul stabilit luni, potrivit Agerpres.

MFP a planificat în februarie 2018 împrumuturi de la băncile comerciale, de aproximativ 3,49 miliarde de lei, din care 3,1 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 390 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bancile au venit sa crediteze statul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie