"Lafarge" îşi uneşte diviziile din Africa de Sud şi Nigeria

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Producătorul francez de ciment "Lafarge" SA îşi va combina afacerile din Africa de Sud cu cele din Nigeria, listându-şi acţiunile din Africa la Bursa din Lagos, anunţă Guillaume Roux, directorul subsidiarei nigeriene a companiei, "Lafarge Wapco".

Tranzacţia, în valoare de 1,35 miliarde dolari, va aduce companiei "Lafarge" lichidităţi de 200 de milioane de dolari şi 1,4 miliarde de acţiuni noi la subsidiara "Lafarge Wapco".

Noua companie, "Lafarge Africa" Plc, va avea o capitalizare de piaţă de peste trei miliarde de dolari. "Lafarge" va deţine 73% din entitatea combinată, care îşi va majora capacitatea de producţie cu 5,5 milioane de tone, la 17,5 milioane de tone.

"Consolidarea îi va permite entităţii extinse să accelereze creşterea pe continent şi să-şi sporească oferta de produse în regiune", a spus Roux, care estimează că tranzacţia se va finaliza în a doua jumătate a anului, în funcţie de obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare.

Diviziile care vor fuziona au avut vânzări combinate de 1,25 miliarde dolari în 2013, iar profitul înainte de interese minoritare, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a însumat 345 milioane de dolari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS