Abonament gratuit

LafargeHolcim, profit operaţional de 802 milioane dolari

T.I.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

LafargeHolcim, producător mondial pe piaţa de ciment, a raportat un profit trimestrial uşor mai ridicat decât estimau analiştii, datorită performanţei solide din Europa, transmite Reuters.

Profitul operaţional a urcat cu aproape 16% în primul trimestru din acest an, la 809 milioane de franci elveţieni (802 milioane de dolari), în creştere de la 700 milioane de franci elveţieni în urmă cu un an, şi peste estimările analiştilor, de 754 milioane de franci elveţieni.

Vânzările s-a majorat cu 2,2% în primele trei luni din acest an, la 5,96 miliarde de franci elveţieni, în timp ce analiştii se aşteptau la 5,92 miliarde de franci elveţieni.

Performanţa s-a datorat în special evoluţiei foarte bune din Europa, unde creşterea preţurilor a ajutat la majorarea vânzărilor cu 16% şi la creşterea cu 77% a profitului operaţional.

De asemenea, compania franco-elveţiană a beneficiat de eficienţa mai ridicată a fabricilor sale de ciment şi de vremea favorabilă, care a sprijinit activitatea în sectorul construcţiilor.

Şi subsidiarle LafargeHolcim din America de Nord şi din regiunea Asia Pacific au avut o evoluţie foarte bună, spre deosebire de dificultăţile înregistrate în America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa.

Directorul general Jan Jenisch se concentrează pe pieţele din America de Nord şi Europa, reduce costurile şi închide birourile din Miami şi Paris.

"Am avut un start foarte solid al anului şi sunt în special încântat de creşterea robustă a vânzărilor şi de sporirea profitabilităţii", a afirmat şeful LafargeHolcim.

Acesta a anunţat că se aşteaptă la o creştere a numărului de achiziţii mici în acest an, după cele patru tranzacţii încheiate până acum în 2019.

"Încercăm să avem un start cât mai dinamic al procesului de achiziţii anul acesta, sperăm să finalizăm încă zece tranzacţii. Vrem să ne extindem pe piaţa din SUA iar în Europa şi Australia analizăm diverse oportunităţi", a declarat Jan Jenisch.

Compania şi-a reafirmat obiectivele şi se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de 3 - 5% anul acesta, faţă de un avans de 5,1% în 2018, şi la un avans de cel puţin 5% al profitului operaţional recurent.

LafargeHolcim are 80.000 de angajaţi în 80 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS