Liberalii cer demiterea ministrului finanţelor

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 8 ianuarie 2004

PNL solicită demiterea minis-trului finanţelor publice, Mihai Tănăsescu, pe motiv că acesta a tratat cu superficialitate problema fiscalităţii, respectiv a aplicării noului Cod fiscal. "Legea privind Codul fiscal există fără Codul de procedură fiscală, ministrul finanţelor publice a emis ordine de aplicare în afara cadrului legal, ordine care urmează să fie validate de Executiv, fapte care indică o mare brambureală, lipsă de respect faţă de lege şi contribuabili, şi neseriozitate", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvînt al PNL, Eugen Nicolăescu. Domnia sa a arătat că Guvernul "a trecut Codul fiscal ca rapidul prin gara numită Parlament", numai pentru ca să se lăude că a mai bifat un punct din programul convenit cu Uniunea Europeană, cu Fondul Monetar Internaţional sau cu Banca Mondială.

Eugen Nicolăescu a menţionat că, în lipsa normelor de aplicare, toate "beneficiile" pe care le aduce Codul fiscal rămîn pe hîrtie, iar contribuabilii nu pot şi nu ştiu cum să procedeze, ce documente trebuie să utilizeze, care vor fi modalităţile prin care vor putea beneficia de respectivele deduceri. Liberalii mai arată că încă nu a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanţa de urgenţă prin care a fost aprobat Codul de procedură fiscală.

"Acestea sînt improvizaţiile Guvernului pesedist în legătură cu cea mai importantă activitate care afectează viaţa tuturor cetăţenilor, dar şi a tuturor agenţilor economici, cea fis-cală", spune Eugen Nicolăescu, atrăgînd atenţia că, deşi puterea susţine contrariul, noul Cod fiscal agravează condiţiile fiscale puse atît în cîrca contribuabililor persoane juridice, cît şi a celor persoane fizice.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro