LISTAREA ROMGAZ:Ponta: "Va conta mesajul de acceptare a capitalului privat"

F.A.
Politică /

Premierul Ponta, aflat în vizită în Statele Unite ale Americii (SUA), a declarat că vânzarea a 15% din acţiunile Romgaz nu va conta doar prin prisma sumei care va fi obţinută, ci mai ales ca mesaj foarte clar de acceptare şi implicare a capitalului privat în piaţa energiei, arată sursele de presă.

Domnia sa a precizat, astfel, că a discutat cu firmele americane din domeniu şi despre acest subiect. "Despre listarea Romgaz am vorbit, pentru că este un domeniu în care şi companiile americane activează în România. Mi-am exprimat speranţa - şi informaţiile lor erau în acest sens - legat de faptul că va fi o listare de succes. Nu e vorba doar de suma pe care o vom obţine pentru 15% din companie, ci mai ales de mesaj, că după listările de succes de la Transgaz şi Nuclearelectrica, Romgaz va fi de asemenea un mesaj foarte clar de acceptare, de implicare a capitalului privat şi de dezvoltare a pieţei energiei din România", a explicat primul-ministru, conform surselor de presă.

Ponta se află în vizită oficială la Washington, în intervalul 21 - 23 octombrie. Domnia sa s-a întâlnit la Washington inclusiv cu reprezentanţii companiilor ExxonMobil şi Chevron.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS