LIVIU ROGOJINARU:''Degeaba vin banii UE anul viitor, dacă oamenii din administraţia noastră îi dau IMM-urilor în 2027''

G.U.
Companii / 5 noiembrie 2021

''Degeaba vin banii UE anul viitor, dacă oamenii din administraţia noastră îi dau IMM-urilor în 2027''

Deşi UE acordă fonduri europene prin programe destinate întreprinderilor mici şi mijlocii, în administraţia românească există funcţionari care îşi pun de prea multe ori întrebări despre aplicanţii la schemele de sprijin, astfel că banii pe care firmele ar trebui să îi încaseze în 2022 vor ajunge la acestea în 2025 sau poate chiar în 2027, a declarat, astăzi, directorul de cabinet din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Liviu Rogojinaru.

"Am avut ocazia să cunosc acum, după 28 de ani de antreprenoriat, cum se văd lucrurile şi din partea ministerială. Şi credeţi-mă, să ştiţi că nu sunt foarte albe. Nu sunt nici măcar roze. De ce spun acest lucru? Pentru că (...) banii vin, dar nu se opresc singuri. Dacă firmele vor avea capacitatea să se pregătească foarte repede şi foarte bine şi să poată să facă faţă acestui eveniment deosebit din următorii ani, să ştiţi că la partea administrativă lucrurile nu stau chiar aşa de frumos. (...) trebuie avută foarte mare grijă ce se întâmplă şi pe viitor: degeaba vin banii, dacă în partea cealaltă, în partea administrativă, o să avem nişte domni şi doamne care se vor gândi de 2.000 de ori ce, cât, cum şi în ce fel vor da aceşti bani şi o să vedeţi că banii pe care ar trebui să-i primim în 2022 îi primim în 2025, sau poate chiar şi mai 'repede', în acceptul lor, în 2027 - cei care vor mai fi în viaţă, normal - că aici se pune şi problema câţi dintre noi mai scapă la aşa ceva. Nu vreau să fiu nici acid, nici rău, ci vreau să trag acest semnal de alarmă, pentru că e un lucru extrem de important pentru noi toţi", a menţionat Liviu Rogojinaru.

Liviu Rogojinaru a făcut afirmaţiile într-un mesaj transmis patronilor de IMM-uri, la Topul Naţional al Firmelor Private, organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Acesta a apreciat că fosta conducere a instituţiei nu a sprijinit mediul de afaceri să încaseze mai multe fonduri europene, referindu-se în principal la Măsura 3 - granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor.

"Şi dacă n-o să avem capacitatea - cred că tot la noi cade chestia asta - să avem acolo (la Ministerul Economiei - n. r.) nişte reprezentanţi care să ajute mediul de afaceri să poată să ia aceşti bani, ne vom trezi în acea minunată situaţie, cum ne-am trezit la începutul anului trecut, când în loc să punem în practică, să începem să dăm banii pentru Măsura 3 firmelor care, aşa cum au fost ele selecţionate, să poată să beneficieze aproape 4.000 de firme de bani, ca să poată să-şi înceapă investiţii, ne-am trezit cu programul suspendat. Acum e mutat la Ministerul Fondurilor Europene, numai bunul Dumnezeu ştie dacă se va face şi când se va face. Deci, e cel puţin peste un an şi jumătate pierdut, în care oamenii n-au putut să aibă acces la nişte bani, în loc să ne intereseze să facem rost de mai mulţi bani ca să dăm la mai multe firme, aşa cum s-a întâmplat la Măsura 2: Iniţial au fost pentru 3.500 de firme şi am ajuns la 17.000 şi o să ajungem la 21.000 de firme care vor primi banii pe programul 2. Aşa trebuia făcut, sigur, şi la programul 3. Fosta conducere a ministerului n-a fost atât de fericită ca să facă acest lucru, n-a înţeles acest lucru", a precizat Rogojinaru.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. ... EMASCULEAZĂI !!!

  1. Rogojinaru uită că anul trecut pupa în fund guvernul și vorbea numai de miliarde și că, acum, sunt tot băieții lui la putere.

   Acest individ vorbea cu entuziasm de digitalizare in condițiile in care suntem încă departe. 

  este foarte bine ca se dau prin 2027!! cam atunci se va resimtii in piata o posibila restrangere de creditare mai accentuata!!!

  Banii nu sunt bani sunt credit in existenta!!! 

  Cand creditul se restrange, inflarea preturilor consuma accelerat masa monetara in raport cu bunurile fara a se mai varsa credit nou ca intensitate in piata; varsarea de lichiditate din alte directii este buna ca sa balansezi "cadrea". 

  In realiatate acum nu este nevoie de bani in piata!!! 

  Este nevoie de curatarea "speculatiei" pentru a se echilibra corect raportul de pret /servicu/bune/taxe/etc... caci unele au luat-o razna rau la deal in timp ce altele la vale;  

  PS: vezi ca am pe youtue videoul cu "credit bust"!!

  semnat comenturi "cretine" 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro