LIVIU ROGOJINARU, SECRETAR GENERAL CNIPMMR: "Dacă IMM-urile nu se vor adapta vremurilor curente, vor muri repede şi în chinuri"

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Companii /

"Dacă IMM-urile nu se vor adapta vremurilor curente, vor muri repede şi în chinuri"

Standardele pentru IMM-uri sunt importante, iar dacă aces­tea nu se vor adapta vremurilor curente, vor muri repede şi în chinuri, a afirmat, ieri, Liviu Rogojinaru, secretar general al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

CNIPMMR a organizat, ieri, în parteneriat cu Comisia Europeană (CE), prin Small Business Standardization, şi cu Asociaţia de Standardizare din România (ASRO) seminarul cu tema "Standardele, o oportunitate pentru IMM-uri?".

Domnul Rogojinaru a declarat, ieri: "Încercăm să ajutăm cât mai mult IMM-urile şi să facem cât mai multe lucruri bune pentru cei mici şi foarte mici, pe care, din păcate, nu prea îi apără nimeni. Pentru firmele mari este mai uşor, au jurişti şi consultabţi profesionişti şi se descurcă mai bine, dar o firmă care are 2,7 angajaţi nu îşi permite să angajeze astfel de specialişti. Standardele pentru IMM-uri sunt importante pentru că, dacă acestea nu se vor adapta vremurilor curente, nu vor muri încet şi în chinuri, ci repede şi în chinuri".

În prezent, la nivelul UE există 24 de milioane de IMM-uri, care au 93 de milioane de angajaţi, a spus, ieri, Sorina Mogojan, financial officer la Small Business Standard (SBS), o asociaţie finanţată de CE.

Doamna Mogojan a precizat: "Comisia Europeană coordonează politica de standardizare şi promovează standardele europene, pregăteşte programul de lucru pe acest segment şi finanţează anumiţi actori ai sistemului. Regulamentul european 1025 din 2012 privind standardizarea, emis de Comisia Europeană, stabileşte norme în ceea ce priveşte relaţiile dintre organizaţiile de standardizare de la nivelul Uniunii Europene, dar şi între cele naţionale. Deşi, la ora actuală, există în Uniunea Europeană peste 24 de milioa­ne de IMM-uri pentru care lucrează 93 de milioane de angajaţi, adică 67% din totalul locurilor de muncă din UE, ele nu sunt mereu prezentate şi reprezentate, la nivel internaţional, într-un mod adecvat. IMM-urile reprezintă nucleul Uniunii Europene, aplicarea standardelor permite accesul acestora pe piaţă, reducerea efectelor externe, iar utilizarea standardelor reduce costurile şi facilitează accesul acestor societăţi pe piaţă".

Totuşi, IMM-urile de la nivel european au probleme cu aplicarea standarde din cauza procedurilor complexe de aplicare, a mai explicat domnia sa, adăugând că SBS are 21 de membri şi a fost înfiinţată în anul 2013.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS